19.11.2015 07:14 | Bleskovky MobilMania.sk
Video

Eset Parental Control: Ochrana detí aj na smartfóne

Zdroj: dreamstime

Nástroj rodičom ponúkne jednoduchú kontrolu nad prístupom detí k smartfónu a obsahu.

Spoločnosť Eset vydala plnú verziu aplikácie pre rodičov Eset Parental Control. Jej používateľom sprístupní funkcie na obmedzenie a kontrolu používania mobilného zariadenia detí, ako napríklad blokovanie nevhodných aplikácií, webových stránok či sledovanie štatistík.

Obmedzenia nastaví rodič

Smartfón dieťaťa je chránený na základe jeho veku zadávaného pri tvorbe profilu v rodičovskom zariadení. Podľa neho sú vyberané blokované aplikácie či webové stránky. Tie môže nastaviť aj samotný dospelý. Pri pokuse o prístup na zakázanú aplikáciu alebo web dostane dieťa upozornenie. Od svojich rodičov si ale dokáže jednoducho vypýtať povolenie.

Rozhranie na zariadení dieťaťa má jednoduché ovládanie a je plné grafiky, zdroj: Eset

Obmedzenie sa týka aj dĺžky času, ktorý dieťa denne strávi používaním telefónu či tabletu. Čas je takisto prednastavený na základe jeho veku, rodič ho ale môže opäť zmeniť v nastaveniach. Zároveň dostáva priestor na limitovanie používania telefónu v určitom čase, napríklad počas nočných hodín.

Sledujte aj z webu

Získané informácie si rodič nájde nielen na vlastnom smartfóne, ale aj prostredníctvom webovej stránky služby . Tam dostáva detailné štatistiky o prezeraných stránkach, najviac používaných aplikáciách či polohe zariadení dieťaťa zobrazenej na mape.

Rodič dokáže nielen meniť nastavenia, ale aj prezerať štatistiky pre každé zo svojich detí, zdroj: Eset

Na odoslanie dôležitých oznámení slúži funkcia „Rodičovská správa“. Dieťaťu odošle odkaz, ktorý ihneď po prijatí zablokuje jeho zariadenie až do chvíle, kým si ho neprečíta.

Eset Parental Control je zdarma dostupný pre operačný systém Android. Doplnkové funkcie, ako napríklad sledovanie polohy dieťaťa, rodičovské správy a hlásenia za posledných 30 dní, sú prístupné iba v rámci mesačnej bezplatnej skúšobnej licencie alebo po zakúpení Premium verzie v cene 19,99 eura za rok.

Názov aplikácie Eset Parental Control
Podpora iOS Nie
Podpora Android Áno, zadarmo
Podpora Windows Phone Nie
Nákupy v aplikácii Áno
Vydavateľ ESET
Veľkosť aplikácie 10 MB
Čítajte aj Eset Parental Control: Ochrana detí aj na smartfóne