20.11.2015 07:01 | Bleskovky MobilMania.sk

Microsoft možno predsa len pripravuje Surface Phone

Zdroj: WindowsCentral

Dáta z webového bencharku môžu znamenať, že v Redmonde sa usilovne pracuje na prvom smartfóne z línie Surface.

O tom, že Microsoft obohatí svoju rodinu produktov Surface o smartfón, sa špekuluje už roky. Domnienky však začínajú naberať reálne kontúry. V benchmarku HTML5test sa objavilo zariadenie s názvom Microsoft Surface Phone. Platformou, na ktorej testovaný prototyp bežal, bol neprekvapivo Windows 10 Mobile.

Výsledok zariadenia s názvom Microsoft Surface Zdroj: HTML5test.com

Pri teste schopností v spomínanom benchmarku bol použitý prehliadač Edge vo verzii 12. Smartfónu sa podarilo zaknihovať skóre 401 bodov z celkových 555 možných. Tieň pochybností na pravosť týchto údajov však vrhá pohľad na rozlíšenie, v ktorom zariadenie vykresľovalo jednotlivé prvky – 640 × 360 pixelov. Ak však išlo o prototyp, je možné, že Microsoft testoval schopnosti smartfónu v rôzny situáciách.

Ďalšie informácie o projekte Surface Phone nie sú známe. Pripomíname, že prvá zmienka o tejto iniciatíve sa objavila ešte v roku 2012. Po akvizícii mobilnej divízie fínskej spoločnosti Nokia sa zatiaľ Microsoft spolieha na overenú značku Lumia, ktorá je s jeho mobilnou platformou Windows Phone (dnes opäť Windows Mobile) spätá už od začiatku.

Už prvého decembra sa  tak na slovenskom trhu objavia smartfóny Lumia 950 a 950 XL . Pôjde pritom o vôbec prvú generáciu zariadení, ktorá príde na trh s predinštalovanou mobilnou verziou systému Windows 10.

Čítajte aj Microsoft možno predsa len pripravuje Surface Phone