20.11.2015 07:08 | Bleskovky MobilMania.sk

Smartfón od Pepsi zbiera peniaze na čínskej obdobe Kickstarteru

Zdroj: crowdfundingová kampaň výrobcu

Cieľom kampane je vyzbierať 3 milióny čínskych jüanov, teda asi 440-tisíc eur.

Smartfón Pepsi P1 sa približne po mesiaci od potvrdenia objavil v kampani na čínskom variante portálu Kickstarter, kde už vyzbieral vyše 85-tisíc eur. Dôvodom tohto rozhodnutia je zrejme zistenie záujmu o smartfón. Kampaň trvá do 3. decembra a jej cieľom sú 3 milióny čínskych jüanov.

Na stránke sú ponúkané verzie P1 a P1s, no jediným rozdielom sú pravdepodobne len podporované mobilné siete. Zariadenia, hoci nesú logo populárnej firmy, sú vyrábané spoločnosťou Shenzhen Scooby Communication Equipment. Na novinky upozornil web Pocketnow.

fotogaléria
Smartfón Pepsi P1 sa od verzie P1s odlišuje iba Zdroj: crowdfundingová kampaň výrobcu

Dominantou smartfónu je 5,5-palcový displej s FullHD rozlíšením. Vnútri nájdeme čipset MT6792 od MediaTeku, ktorému sekundujú 2 GB operačnej pamäte RAM. Na zaznamenávanie fotografií poslúži 13Mpx hlavný a 5Mpx predný fotoaparát.

Telefón poháňa 3 000mAh batéria, pričom predinštalovaný je systém dido OS 6.1 založený na Androide 5.1 Lollipop. Samozrejmosťou u P1s je aj snímač odtlačkov prstov či podpora TDD-LTE a FDD-LTE sietí.

fotogaléria
Ponúkaný je zatiaľ iba smartfón Pepsi P1s (zdroj: Zdroj: crowdfundingová kampaň výrobcu

Ako to už na podobných portáloch býva, obmedzený počet smartfónov je možné získať lacnejšie, ako za ich konečnú predajnú cenu. Vynímajúc tieto zvýhodnené ponuky Pepsi P1s stojí 1 299 čínskych jüanov (približne 190 eur). Zatiaľ však nevieme, či bude zariadenie oficiálne dostupné aj u nás.

(1 EUR = 6,8244 CNY)