22.11.2015 00:00 | MobilMania

Nové high-endové véčko: Samsung W2016

Zdroj: Mobiltelefon.ru

Novinka chce zaujať prémiovými materiálmi. Zatiaľ len v Číne.

Véčkové telefóny majú stále svojich zákazníkov. A to nielen v low-ende. Dôkazom je aj aktuálna novinka od kórejského výrobcu Samsung.

Ako upozornili stránky GSMArena.com či Phonearena.com , v ponuke spomínaného výrobcu na čínskom trhu sa objavila dlhšie očakávaná novinka W2016. Nenesie však označenie „Galaxy Golden 3“, ako sa pôvodne predpokladalo. Ide pritom o smartfón, o ktorom nedávno unikli informácie z prostredia čínskeho certifikačného a regulačného orgánu TENAA.

fotogaléria
Samsung W2016 Zdroj: Mobiltelefon.ru

Prémiové materiály aj dizajn

Zaujímavosťou tohto smartfónu je aj skutočnosť, že popri véčkovej konštrukcii preberá dizajnové prvky aj materiály z vlajkových lodí značky – či už smartfónu Galaxy S6 alebo Note5. Nechýba tak kovové šasi aj sklo, prémiové sú aj technické parametre. K tomu sa ešte pridáva možnosť získania telefónu v zlatej verzii.

fotogaléria
Samsung W2016 Zdroj: Mobiltelefon.ru

Z pohľadu technických parametrov, k dispozícii máme dvojicu Super AMOLED displejov. Oba majú uhlopriečku 3,9 palca, pričom rovnaké je i rozlíšenie: 1 280 × 768 pixelov. V útrobách nájdeme výkonný čipset Exynos 7420 (2,1 GHz) s 3 GB operačnej pamäte RAM a 64 GB vnútorného flash priestoru pre systém a dáta.

Na zadnej strane véčka nájdeme 16-megapixelový hlavný fotoaparát, ktorý je doplnený o 5-megapixelovú prednú kameru, napríklad na snímanie selfie fotografií alebo video komunikáciu.

Ďalej sa spomína podpora rýchlych mobilných dát 4G+, dvoch SIM kariet aj batéria s kapacitou 2 000 mAh. Vzhľadom na kapacitu batérie zrejme nepôjde o žiadneho rekodmana vo výdrži, no poteší aspoň možnosť rýchleho aj bezdrôtového nabíjania. Operačným systémom je Google Android 5.1 Lollipop s nadstavbou TouchWiz.

fotogaléria
Samsung W2016 Zdroj: Mobiltelefon.ru

Nie je lacný

Smartfón Samsung W2016 má mať hrúbku 15,1 mm (ďalšie rozmery 120,4 × 61 mm) a hmotnosť na úrovni 204 g. Novinka je predbežne dostupná len na čínskom trhu a podľa dostupných správ špeciálne u operátora China Mobile.

Zatiaľ nie sú známe informácie o medzinárodnej dostupnosti. Véčko však rozhodne nemá byť lacné. Jeho cena je 9 999 CNY, čo je v prepočte zhruba 1 470 eur.

(1 EUR = 6,8239 CNY)