23.11.2015 07:08 | Bleskovky MobilMania.sk

Mobilný Windows 10 pre Xiaomi Mi4 zrejme už tento týždeň

Zdroj: Weibo

Po dlhom testovaní sa opäť objavujú správy o systéme Windows 10 Mobile pre smartfóny s predinštalovaným Androidom.

Zamestnanec Microsoftu na čínskej sociálnej sieti Weibo naznačil, že približne v čase amerického Dňa vďakyvzdania (26. novembra) by mohol byť vydaný Windows 10 Mobile pre smartfón Xiaomi Mi4. Na tému upozornil portál Neowin.

O prvých pokusoch o spustenie systému na smartfóne od Xiaomi, ktorý je bežne predávaný s OS Android, sme počuli už v marci. Koncom mája následne Microsoft a čínsky výrobca spustili uzavreté testovanie tejto ROM, v rámci ktorého používatelia nahlasujú feedback osobne v Pekingu.

Čítajte aj Mobilný Windows 10 pre Xiaomi Mi4 zrejme už tento týždeň

Príspevok na sociálnej sieti, kde je vyobrazený spomínaný smartfón, jasne naznačuje, že mobilná „desiatka“ bude dostupná už budúci týždeň: „Deň vďakyvzdania je už za rohom, rovnako ako verejné vydanie Windows 10 pre Xiaomi Mi4!“

Xiaomi Mi4 s Windows 10 (zdroj: sociálna sieť Zdroj: Weibo

Vlajková loď Xiaomi disponuje 5-palcovým IPS LCD displejom s FullHD rozlíšením. Pod ním sa nachádza čipset Snapdragon 801 s grafikou Adreno 330 a tromi gigabajtmi operačnej pamäte. Napriek kvalitnému hardvéru sme však v našom redakčnom teste našli aj zopár nepríjemných „múch“, napríklad chýbajúci Obchod Google Play.