23.11.2015 12:35 | Bleskovky MobilMania.sk

Reklama 4ky nie je klamlivá. Rada zamietla sťažnosť O2

Zdroj: dreamstime

Modrému operátorovi sa nepozdávalo tvrdenie 4ky, ktoré hovorí, že kredit zákazníkom neprepadne.

Ilustračná snímka Zdroj: dreamstime

Rada pre reklamu zamietla podanie O2, ktorému sa nepozdáva kampaň nováčika, v ktorom tvrdí, že kredit klientom už neprepadne. Komisia rozhodla, že je v súlade s etickým kódexom.

„Podmienky ponuky nie sú komunikované nezrozumiteľne ani viacvýznamovo, ale sprostredkúvajú jasnú a zrozumiteľnú informáciu, ktorá je v súlade s tvrdením, voči ktorému namieta sťažovateľ,“ uviedla predsedníčka komisie Mária Tóthová Šimčáková.

O2 sa nepozdávalo tvrdenie „dobite a užívajte si kredit, ktorý už viac neprepadne“, ktoré mal operátor  označiť ako klamlivé.

Úvodnú sumu 4 eurá alebo kredit po dobití možno v 4ke využívať 16 mesiacov. Následne by sa SIM karta mala prestať hlásiť do siete.

„Po uplynutí 16-mesačnej lehoty je zákazník oprávnený požiadať nás o vrátenie kreditu, ktorý v rámci platnosti a účinnosti nevyčerpal a spoločnosť je povinná mu tento vrátiť. Tvrdenie, že dobitý kredit neprepadáva, je teda pravdivé,“ uviedol riaditeľ divízie obchodu a marketingu mobilných služieb Swanu Peter Helexa.

Ostatní operátori majú platnosť kreditu 3 až 12 mesiacov od posledného dobitia – podľa výšky pridanej sumy. Kredit ani pri ich službách reálne neprepadne, ale možno ho získať naspäť ďalším dobitím alebo pri žiadosti o zrušenie služby.