25.11.2015 09:21 | Bleskovky MobilMania.sk

Microsoft rozšíri Windows Insider program. Testeri budú navrhovať smartfóny

Zdroj: Ján Trangel

Zariadenia vyrobí partnerská spoločnosť. Do programu sa zapojí úzky kruh vybraných používateľov.

Ako sme pred časom avizovali , Microsoft má v pláne opäť rozšíriť Windows Inisder program, tentoraz na poli hardvéru. Aktuálne to potvrdzujú správy testerov, ktorí dostali oficiálne pozvanie do úzkeho výberu. Na tému upozornil Windows Central.

Čítajte aj Microsoft rozšíri Windows Insider program. Testeri budú navrhovať smartfóny
Text z oficiálnej pozvánky do programu „Create Zdroj: @AdityaGhode, Twitter

Pôvodné správy hovorili o tom, že vybraní používatelia by mohli dostávať najnovšie smartfóny Lumia a testovať na nich náhľadové zostavenia operačného systému. Zdá sa však, že Microsoft sa vydá trocha odlišnou cestou.

Podľa pozvánky, ktorú dostal jeden z aktívnych členov programu pre testovanie Windows 10 Mobile, by malo ísť napríklad o farebné prevedenia či celkový dizajn nových zariadení.

Či pôjde skutočne o návrh nových Lumií, zatiaľ nie je známe. Do úvahy prichádza aj možnosť, že pôjde o samostatný špeciálny program. Pozvánka totiž uvádza, že zariadenia vyrobí partnerská spoločnosť Microsoftu.

Pôjde už o druhé rozšírenie Insider programu v krátkom časovom slede. Len pred pár dňami totiž výrobca spusti rovnakú iniciatívu aj pre svoj kancelársky balík Office. Do jeho testovania sa môžu zapojiť predplatitelia verzie Office 365.