29.11.2015 00:10 | Bleskovky MobilMania.sk

Testovacia verzia hlasovej asistentky Cortana dorazila na iOS

Zdroj: Apple.com

Hlasová asistentka redmondskej spoločnosti mieri po Androide aj na systém od Applu.

Microsoft splnil minulotýždňový sľub a sprístupnil hlasovú asistentku Cortana pre systém iOS prvým záujemcom. Hoci ide o testovaciu beta verziu, aplikácia spoľahlivo zvláda väčšinu funkcií známych zo systému Windows. Na správu upozornil server TechCrunch.

Čítajte aj Testovacia verzia hlasovej asistentky Cortana dorazila na iOS
fotogaléria
Cortana v aplikácii TestFlight (zdroj: WareNotice) Zdroj: WareNotice

Používatelia, ktorí vyplnili anketu o využívaní Cortany v iných systémoch, dostali tento týždeň e-mailom upozornenie na možnosť inštalácie softvéru prostredníctvom aplikácie TestFlight.

Dostatok funkcií, menšie problémy

Podobne ako vo verzii pre Windows a Android, Cortana pre iOS umožňuje jednoduché plánovanie schôdzok, posielanie e-mailov či SMS správ, nastavenie upozornení, sledovanie pohybu zásielky, letu a počasia.

Vývojová verzia obsahuje aj niekoľko chýb. Spomeňme absenciu pridávania a úpravy obľúbených miest, nedokončené rozhranie pre uskutočnenie hovoru, písanie správy či upozornenia a neimplementovanú podporu pridávania kontaktov do pripomienok.

Microsoft pôvodne pozýval do testovania majiteľov zariadení zo Spojených štátov a Číny.

Vzhľadom na skutočnosť, že Apple obmedzuje maximálny počet testerov na 2 000, pozvánky zatiaľ smerujú prevažne k americkým záujemcom.

Prostredie Cortany v systéme iOS (zdroj: WareNotice)