29.11.2015 13:10 | Bleskovky MobilMania.sk

Vynovený Galaxy A7 údajne ponúkne väčšiu RAM i batériu

Zdroj: tenaa.com

Samsung pripravuje vynovený top model pre budúci rok. Procesor si vraj vyrobí sám.

Americká certifikačná autorita FCC zverejnila nové informácie o hardvérovej špecifikácii pripravovanej druhej generácie smartfónu Samsung Galaxy A7. Upozorňuje na to server TimesNews.

Vynovený Galaxy A7 (zdroj: TENAA.com) Zdroj: tenaa.com

Vylepšený model zariadenia má poháňať osemjadrový procesor s pracovnou frekvenciou 1,7 GHz a 3 GB RAM. Operačná pamäť sa teda oproti súčasnému modelu z augusta navýši o celý jeden gigabajt. Procesor by mal pochádzať z vlastnej výroby.

Tabletofón ďalej ponúkne vnútorné úložisko s kapacitou 16 GB, ktoré pamäťová karta dokáže rozšíriť o ďalších 128 GB.

O zobrazovanie dát sa rovnako ako u predchodcu postará 5,5-palcový OLED displej s Full HD rozlíšením. V rámci foto výbavy pôjde o 13-megapixelový hlavným fotoaparát s LED prisvietením a 5-megapixelovú prednú kameru.

Komunikáciu s okolím zabezpečí podpora 4G LTE sietí, Wi-Fi, Bluetooth 4.0, NFC, GPS, GLONASS či USB 2.0. Novinka by mala ponúknuť aj vyššiu výdrž pri práci, nakoľko kapacita batérie oproti predchodcovi narastie o 700 mAh na celkových 3 300 mAh.

Rozmery zariadenia dosiahnu 151,5 × 73,95 × 6,95 mm. Hmotnosť smartfónu sa vyšplhá na 155 gramov. Operačným systémom bude Andorid 5.1.1 Lollipop. O dostupnosti zatiaľ informácie chýbajú.