30.11.2015 10:05 | Bleskovky MobilMania.sk

Čipset pre Galaxy S7 údajne ako prvý pokoril 100 000 bodov v AnTuTu

Zdroj: Samsung

Napriek pekným číslam je dosť možné, že skutočný výkon čipsetu bude menší. Do úvahy je totiž potrebné brať aj faktory ako rozlíšenie displeja či úroveň optimalizácie systému.

Za posledné mesiace sme sa dočkali predstavenia hneď niekoľkých čipsetov od známych výrobcov, pričom každý mal byť v čase svojho predstavenia „kráľom“ vo výkone. Rovnaká rovnica pravdepodobne platí aj dnes pri čipsete Exynos 8890 .

Podľa portálu GSM Arena mal totiž tento čipset dosiahnuť v benchmarku AnTuTu skóre až 103 692 bodov. Ak je tvrdenie skutočne pravdivé, Exynos 8890 by sa pravdepodobne stal prvým mobilným čipom, ktorý v tejto aplikácii dosiahol 6-ciferný výsledok. Hoci Galaxy S7 sa priamo nespomína, čipset mal byť testovaný na zariadení SM-G9300.

zdroj: mobipicker.com Zdroj: mobipicker.com

Pre porovnanie, nový high-endový čipset Kirin od firmy Huawei dosiahol v zhodnom teste výsledky okolo 65 000 bodov.

Web Mobipicker.com však pripomína nezrovnalosti, ktoré potenciálne podrývajú korektnosť informácie. Z doteraz uniknutých zoznamov chystaných modelov Galaxy S7 má totiž vyplývať, že modelové označenie SM-G9300 má prislúchať čínskemu variantu Galaxy S7. Ten však nemá využívať čipset Exynos, ale Qualcomm Snapdragon 820...

Dodajme, že všetky nové high-endové čipsety sa na trhu objavia zrejme až budúci rok, kedy je očakávané napríklad predstavenie novej vlajkovej lode od Samsungu či začiatok predaja smartfónu Huawei Mate 8 .

Čipsety Kirin 950 , Snapdragon 820Exynos 8 Octa 8890 už všetky obsahujú integrovaný LTE modem. A kým Kirin a Exynos používajú grafiky Mali od ARM, Snapdragon od Qualcommu sa spolieha na riešenia Adreno vlastnej výroby.