2.12.2015 09:21 | Bleskovky MobilMania.sk

Windows 10 Mobile pre Xiaomi Mi4 príde čoskoro

Zdroj: Weibo

Nový systém bude zatiaľ dostupný iba pre variant podporujúci 4G siete.

Obrázok, ktorý publikoval Lin Bin na svojom Zdroj: Weibo

Experiment spoločností Microsoft a Xiaomi s príchodom mobilného Windows 10 pre model Mi4 bude môcť vyskúšať aj verejnosť. Stane sa tak už 3. decembra. Prezident a spoluzakladateľ čínskej firmy Lin Bin to oznámil na tamojšej sociálnej sieti Weibo (Facebook či Twitter tam nemajú ). Na jeho status upozornil portál Phone Arena.

Uvoľnenie mobilnej „desiatky“ pre Xiaomi Mi4 bolo očakávané už minulý týždeň . Podľa aktuálnych správ však bude upravená ROM pre toto pôvodne Android zariadenie dostupná iba pre verziu s podporou pripojenia k 4G sieťam.

O iniciatíve týchto dvoch spoločností sme prvýkrát počuli ešte na jar tohto roka, kedy bolo spustené uzavreté testovanie . Po krátkej odmlke potom viceprezident Microsoftu oznámil , že systém je na dobrej ceste a výrobca začína ďalšiu fázu testovania.

Jednou z hlavných úloh projektu je dostať systém redmondskej spoločnosti, ktorého trhový podiel naďalej klesá, k väčšiemu počtu používateľov. Zatiaľ je však otázne, ako túto alternatívu príjmu používatelia.

Microsoftuž dávnejšie avizoval, že vydania ROM s Windows 10 Mobile by sa mohli dočkať aj ďalšie smartfóny. Spoločnosť však doposiaľ svoje plány doposiaľ neprezradila.