3.12.2015 13:03 | Bleskovky MobilMania.sk

Steve Ballmer kritizuje Microsoft. Chce Android aplikácie pre Lumie

Zdroj: Zive.sk

Najväčšiemu individuálnemu akcionárovi sa nepáči prístup firmy k finančným odhadom.

obrazky 2010 sw microsoft win7panel Zdroj: Zive.sk

Bývalý CEO Microsoftu sa oprel do svojho bývalého zamestnávateľa po stretnutí akcionárov. Nepáči sa mu, akým spôsobom spoločnosť prezentuje svoje finančné výsledky. Rovnako kritizuje nedostatok aplikácií pre mobilnú platformu výrobcu, informovala agentúra Bloomberg.

Steve Ballmer si ako najväčší individuálny akcionár Microsoftu želá, aby firma presnejšie informovala o finančných výsledkoch hardvérového a cloudového biznisu a ich budúcich vyhliadkach. Spoločnosť totiž aktuálne ohlasuje len takzvaný „run rate“.

Aplikácie kľúčom k úspechu

Svoje si odniesla aj platforma Windows Phone, respektíve nastupujúca Windows 10 Mobile. Ako je všeobecne známe, jej najväčším nedostatkom sú chýbajúce aplikácie v Obchode.

Súčasný šéf Microsoftu Satya Nadella sa k téme vyjadroval v duchu aktuálneho smerovania spoločnosti, teda že riešením sú takzvané univerzálne aplikácie. Fungujú naprieč platformami, a teda nie len na PC, no aj na smartfónoch.

Čítajte aj Steve Ballmer kritizuje Microsoft. Chce Android aplikácie pre Lumie

Výrobca chce nalákať vývojárov na toto riešenie, aby mohli rýchlejšie prinášať aplikácie pre celý ekosystém Windows 10. „To nebude fungovať,“ znie jednoduchá reakcia Ballmera. Oveľa výhodnejšie by vraj bolo zakomponovanie podpory Android aplikácií pre Windows 10 Mobile.

O to sa koniec koncov Microsoft aj snaží alebo snažil. Ako sme totiž v priebehu novembra informovali , zdá sa, že s projektom podpory Android aplikácií nie je niečo v poriadku. Iniciatíva s kódovým označením Astoria bola zrejme pozastavená, no do úvahy prichádza aj horší scenár o jej úplnom konci. Naopak, zatiaľ sa dobre darí obdobnému projektu pre iOS od Apple.