9.12.2015 00:10 | MobilMania

Lenovo ukázalo top smartfón a cenový trhák v strednej triede

Zdroj: Ján Trangel

Smartfóny Lenovo Vibe X3 a Lenovo A7010 završujú mimoriadne silný rok čínskeho výrobcu.

Lenovo si to najlepšie zo svojej smartfónovej ponuky nechalo na koniec roka. Iba tesne pred Vianocami dorazí vlajková loď Vibe X3. Má 5,5-palcový FullHD displej a pýši sa najmä zvukovými schopnosťami. Na prednú stranu výrobca umiestnil dvojicu výkonných reproduktorov. 21-megapixelový čip hlavného fotoaparátu dodalo Sony a okrem fotiek vo vysokom rozlíšení zvláda aj 4K video. Predný foťák má 8 Mpx.

fotogaléria
Top model od Lenova nesie meno Vibe X3 Zdroj: Lenovo

Lenovo pri Vibe X3 použilo procesor Qualcomm Snapdragon 808, ktorý síce nie je absolútnym vrcholom výrobcu v oblasti výkonu, netrpí však prehrievaním tak ako jeho výkonnejší braček s kódovým číslom 810. Operačná pamäť má kapacitu 3 GB, pre dáta je v telefóne pripravených 32 GB miesta. A komu to nestačí, dostupný je aj slot pre pamäťové karty.

Vibe X3 je DualSIM smartfónom, súčasne je teda možné mať dve aktívne čísla. Obe karty pritom môžu byť prihlásené do LTE siete s maximálnou rýchlosťou 300 Mbit/s (Cat6). Dobrou správou je, že výrobca nešetril na batérii – jej kapacita je až 3500 mAh, čo je viac než je priemer medzi súčasnými top modelmi.

Naživo telefón pôsobí masívne, ale vďaka kovovému rámu aj pevne

Do predajní sa dostane budúci týždeň, pričom Slovensko bude podľa predstaviteľov čínskeho výrobcu jedným z úplne prvých európskych trhov, kde sa začne predávať. Keďže ide o DualSIM telefón, v ponukách Orange a Telekomu sa neobjaví. Cena vo voľnom predaji je nastavená na 449 eur s DPH.

Prichádza cenový hit

Z pohľadu našinca môže byť ešte zaujímavejší smartfón Lenovo A7010, ktorý sa na niektorých trhoch predáva ako X3 Lite. Rovnako ako jeho väčší braček má 5,5-palcový FullHD displej, ostatnými parametrami sa ale radí do strednej triedy. Má osemjadrový procesor MediaTek MT6753 a 2 GB operačnej pamäte, vnútorná pamäť má kapacitu 32 GB a je rozšíriteľná za pomoci kariet.

fotogaléria
Lenovo A7010 má veľké ambície, s cenou 259 eur má Zdroj: Lenovo

Na batérii sa ale opäť nešetrilo, A7010 má akumulátor s kapacitou až 3300 mAh. Vo výbave tiež nechýba podpora LTE či NFC, prekvapením v tejto triede je prítomnosť senzoru odtlačkov prstov. Hlavný fotoaparát má 13 Mpx, predná kamera si musí postačiť s rozlíšením 5 Mpx.

Trend zväčšovania displejov už dorazil aj do strednej triedy

Predaj smartfónu Lenovo A7010 sa začne už zajtra, jeho cena bola nastavená na mimoriadne agresívnych 259 eur. Dostupný bude v čiernej a bielej farbe.