14.12.2015 09:42 | Bleskovky MobilMania.sk

Tieto smartfóny Lenovo majú dostať nový Android Marshmallow

Zdroj: Lenovo

Na webe sa objavila uniknutá roadmapa aktualizácie produktov.

Výrobcovia mobilných zariadení by od začiatku budúceho kalendárneho roka mali naplno (u podporovaných modelov) začať s prechodom na najnovší Android – čiže Android 6.0 s kódovým označením Marshmallow.

Výnimku nemá predstavovať ani firma Lenovo. Výrobca síce zatiaľ oficiálne o prechodoch nehovorí, no na internete sa aspoň objavil uniknutý plán prechodov na nový systém. Na tému upozorňuje web GSMArena.com.

Čítajte aj Tieto smartfóny Lenovo majú dostať nový Android Marshmallow

Z roadmapy má okrem iného vyplývať, že ako prvý má Marshmallow dostať medzinárodná verzia K3 Note. Udeje sa tak v marci 2016. Potom majú nasledovať (čínske) verzie Vibe X3 a Vibe P1.

V priebehu nasledujúcich mesiacov sa pridajú ďalšie modely. Napríklad pôjde o čínsku verziu K3 Note či medzinárodné verzie modelov A7000, Vibe P1 a Vibe S1. V júli by sa k nim mali pridať medzinárodné verzie Vibe X3 a A7000 Plus.

zdroj: GSMArena.com Zdroj: GSMarena.com

Nie je jasné, či ide o kompletný zoznam. Zároveň predpokladáme, že Android 6.0 dostanú aspoň niektoré z tabletov. Napríklad Yoga Tab 3 Pro , pre ktorý dokonca predstavili špeciálnu bundu ako príslušenstvo. Má slúžiť ako plátno pre zabudovaný pico projektor.