17.12.2015 00:20 | Bleskovky MobilMania.sk

Samsung má vlastniť výhradné právo na Snapdragon 820 až do apríla 2016

Zdroj: Lukáš Koškár

Exkluzivita by mohla v roku 2016 spomaliť rozbehnutie trhu so smartfónmi.

Smartfón Samsung Galaxy S7 bude predstavený zrejme „až“ koncom februára. Napriek tomu sa s veľkou pravdepodobnosťou stane prvým zariadením so Snapdragonom 820 .Podľa portálu GforGames bude kórejský výrobca vlastniť výhradné právo na tento čipset až do apríla 2016.

Čítajte aj Samsung má vlastniť výhradné právo na Snapdragon 820 až do apríla 2016

Doteraz sa zdalo, že prvým zariadením so Snapdragonom 820 bude Xiaomi Mi 5. Exkluzívne právo pre Samsungu by však spoločnosti Xiaomi zabránilo vydať smartfón skôr, ako v apríli. Rovnaké obmedzenie samozrejme platí aj pre ostatných výrobcov.

Tieto informácie by mohli potvrdiť dohady, že Samsung pripravuje vydanie novej vlajkovej lode na prvý kvartál budúceho roka.

Pridelenie exkluzívneho práva pravdepodobne nie je náhodné. Práve Samsung totiž zabezpečuje výrobu Snapdragona 820 pre firmu Qualcomm. Spoločnosť bola údajne aj prvým partnerom , ktorý nového „draka“ testoval v interných podmienkach.

Kvôli skorším správam sa domnievame, že Samsung Galaxy S7 bude dostupný vo verzii s Exynosom a aj Snapdragonom, rovnako ako minuloročný model . K téme však zatiaľ nie sú dostupné žiadne oficiálne informácie.