22.12.2015 11:20 | Bleskovky MobilMania.sk

Huawei dodal 100 miliónov smartfónov, chystá expanziu na americkom trhu

Zdroj: Google

Dosiahnutím týchto čísel sa spoločnosť stáva trojkou na celosvetovom trhu so smartfónmi.

Huawei sa na konci tohto roka zapíše do „elitného klubu“. Firma totiž podľa odhadov za tento rok pošle do distribúcie viac ako 100 miliónov smartfónov, čím sa dostane do spoločnosti firiem Apple a Samsung. Tieto firmy uvedenú hranicu prekonávajú už niekoľko rokov po sebe. Huawei zverejnil čísla na čínskej sociálnej sieti Weibo.

fotogaléria
Nexus 6P Zdroj: Google

Huawei má za sebou úspešný rok, počas ktorého sa stal čínskou smartfónovou jednotkou a podľa počtu distribuovaných kusov zároveň trojkou na globálnom trhu.

Spoločnosť uviedla do predaja v prvej polovici roku vlajkový model P8 , nasledovaný o niekoľko mesiacov neskôr zdokonaleným phabletom Mate S. Pred koncom roka navyše stihla v Číne predstaviť a začať predávať model Mate 8.

Čítajte aj Huawei dodal 100 miliónov smartfónov, chystá expanziu na americkom trhu

Amerika má zaistiť pokračovanie rastu

Práve šesťpalcové zariadenie si odkrúti svoju premiéru pre globálny trh na januárovom veľtrhu CES 2016 v Las Vegas. Tým chce firma odštartovať novú expanziu na americkom trhu, kde bola doposiaľ vnímaná ako menej dôveryhodná. Dôvodom malo byť možné napojenie na čínsku vládu. Predávala tu iba vybrané alebo špeciálne modely, spravidla ušité na mieru operátorom.

fotogaléria
Ponuka mobilov Huawei je na americkom trhu zatiaľ Zdroj: Huawei

Na rozdiel od minulosti, Číňania už aspoň čiastočne ponúkajú možnosť nahliadnuť pod veko svojho podnikania, aby obavy rozptýlili. Zákazníci za oceánom aj napriek niektorým problémom oceňujú kvality smartfónu Nexus 6P, ktorý Huawei vyrába pre Google.

Okrem Mate 8 začne spoločnosť v priebehu budúceho roka na americkom trhu predávať tiež smartfón svojej druhej značky – Honor 5X – pričom ponúknuť má aj nové inteligentné hodinky.

Čítajte aj Huawei dodal 100 miliónov smartfónov, chystá expanziu na americkom trhu