23.12.2015 14:48 | MobilMania

Pripravte svoj smartfón na Vianoce. Tipy na aplikácie

Zdroj: dreamstime

Vianočné aplikácie pomôžu s nákupom darčekov či posielaním pohľadníc.

Vianočná atmosféra je už všade okolo nás. Prečo si ju nedopriať aj v smartfóne? Pozrite si náš výber aplikácií, ktoré vás pripravia na prichádzajúce sviatky.

E-pohľadnice šikovne a hneď

Pre tých, ktorí uprednostňujú elektronickú formu pohľadníc, je určená aplikácia justWink Greeting Cards. Tá nie je zameraná iba na vianočné sviatky, ale aj iné príležitosti usporiadané do kategórií. Na výber sú  napríklad narodeniny, svadba a narodenie dieťaťa.

V justWink nájdete najmä netradičné pohľadnice

Do vybranej karty sa dá pridať fotografia, krátky text či vlastnoručný podpis, ktorý sa zosníma kreslením po displeji smartfónu. Vytvorené dielo sa dá následne zdieľať cez e-mail či sociálne siete ako Facebook a Twitter. Pohľadnice posielané cez e-mail môžu mať zadaný dátum odoslania. Používateľ tak dostáva možnosť si dopredu naplánovať ich posielanie.

Názov aplikácie justWink Greeting Cards
Podpora iOS Áno, Stiahnuť
Podpora Android Áno, Stiahnuť
Podpora Windows Phone Nie
Nákupy v aplikácii Áno (Prémiové balíky pohľadníc)
Vydavateľ American Greetings
Veľkosť aplikácie 13 MB

Zoznam darčekov pre zábudlivcov

Na nákupy darčekov zostáva už iba veľmi málo času, a preto netreba na nič zabudnúť. S týmto problémom ľahko pomôže Christmas Gift List. V prehľadnom rozhraní umožní vytvárať zoznamy osôb a ich darčekov. Ku nim sa dá pridať názov, cena, textová poznámka a fotografia.

Zároveň je ich možné označiť ako kúpené či zabalené. Tieto informácie poslúžia najmä na štatistiky. V aplikácii sa totižto dajú zobraziť údaje ako celková už minutá suma, rozpočet a počty darčekov, ktoré ešte treba zabaliť či nakúpiť. Uchovanie prekvapenia zaistí ochrana aplikácie heslom.

Pre zvýšenie ochrany sa dá použiť heslo

Christmas Gift List sa dá stiahnuť iba z obchodu Google Play. Používatelia iOS však môžu vyskúšať alternatívu s názvom The Christmas Gift List Free – Holiday Shopping List. Aplikácia umožňuje podobné funkcie, pridáva ale aj niekoľko ďalších, ako napríklad pridávanie ľudí priamo z kontaktov telefónu a označenie darčeku väčším množstvom stavov. Darček môže byť zapísaný ako nápad, zakúpený, zaslaný predajcom, prijatý či už odovzdaný obdarovanému.

Názov aplikácie Christmas Gift List
Podpora iOS Nie, The Christmas Gift List Free - Holiday Shopping List
Podpora Android Áno, Stiahnuť
Podpora Windows Phone Nie
Nákupy v aplikácii Áno
Vydavateľ engApps
Veľkosť aplikácie V závislosti od zariadenia

Editor fotografií nielen na Vianoce

A späť k posielaniu výtvorov. Nezostaňte iba pri pohľadniciach, ale zvážte aj šírenie svojich upravených  fotografií. Nielen vianočné efekty sú dostupné v aplikácii PhotoMania – Photo Effects. Používateľ má na výber z viacerých typov rámikov a fotofiltrov. K dispozícii sú rôzne druhy kresieb, malieb či starodávny motív. Efekty sa dajú aplikovať buď na celý obrázok, alebo na jeho menší úsek.

Fotografiu sa dá získať buď z galérie telefónu, alebo z fotoaparátu

Rámiky sú pripravené aj na iné príležitosti ako Vianoce. Z pohľadnice sa tak môže rýchlo stať aj prianie na narodeniny či gratulácia ku narodeniu dieťaťa. Po vytvorení sa dá zdieľať priamo z telefónu na sociálne siete ako Facebook či Twitter, alebo prostredníctvom súkromnej správy a e-mailu.

Názov aplikácie PhotoMania - Photo Effects
Podpora iOS Áno, Stiahnuť
Podpora Android Áno, Stiahnuť
Podpora Windows Phone Nie
Nákupy v aplikácii Áno (Prémiový balík fotofiltrov)
Vydavateľ Trionity
Veľkosť aplikácie 8,8 MB

Odpočítavajte údermi srdca

Nedočkavcov poteší aplikácia s názvom Christmas Countdown Widget. Ako napovedá jej názov, ide o odpočítavanie zostávajúceho času do Vianoc s presnosťou na sekundy. Výpis sa dá ale zmeniť aj na počet úderov srdca. Aplikácia sa dá prispôsobiť zmenou pozadia či pridaním hudby, ktorá spustí pri jej štarte. Rýchly prístup umožní aj widget.

Čas do Vianoc môžete merať aj v menej tradičných mierkach. Napríklad v počte úderov srdca

Aplikáciu si stiahnu iba používatelia operačných systémov Android a iOS. Na Windows Phone je dostupná iba viac všeobecná verzia s názvom Countdown!!. Tá poskytuje odpočítavanie ku viac typom udalostí, ako napríklad koncert a výročie.

Názov aplikácie Christmas Countdown Widget
Podpora iOS Áno, Stiahnuť
Podpora Android Áno, Stiahnuť
Podpora Windows Phone Nie, alternatíva: Countdown!!
Nákupy v aplikácii Áno (funkcie Pro verzie – napríklad zväčšenie widgetu)
Vydavateľ Sevenlogics, Inc.
Veľkosť aplikácie 16 MB