30.12.2015 09:43 | Bleskovky MobilMania.sk

OLED displeje pre iPhony majú dodať dve firmy

Zdroj: iMore.com

Na prvé smartfóny s OLED displejmi od Apple si však ešte počkáme.

Spoločnosť Apple je údajne veľmi blízko podpísaniu definitívnej dohody s kórejskými výrobcami LG a Samsung. V rámci spomínanej dohody sa obe firmy stanú dodávateľmi OLED displejov pre iPhony novej generácie.

Podobné iPhony s OLED displejmi by sa mohli na trhu objaviť v horizonte roka 2018, respektíve 2019.

Obe firmy sa ako eventuálni partneri spomínali už predtým. Zároveň dobre informované zdroje kórejskému listu Electronic Times mali potvrdiť , že LG aj Samsung v priebehu nasledujúcich rokov preinvestujú miliardy eur na rozšírenie aj vylepšenie svojich súčasných výrobných kapacít na OLED panely.

Čítajte aj OLED displeje pre iPhony majú dodať dve firmy

LG má tiež presedlať na nový výrobný proces panelov (šiestej generácie) a má byť zároveň exkluzívnym dodávateľom OLED panelov pre druhú generáciu hodiniek Apple Watch. Predstavenie nových hodiniek sa očakáva niekedy v marci budúceho roka.

Rokovania mali byť podľa dostupných správ tvrdé. Firma Apple mala napríklad od Samsungu vyžadovať súhlas s tým, aby boli jeho marže na OLED panely len jednociferné.

Stojí pritom za povšimnutie, že firma Apple má sama koketovať s vývojom aj produkciou vlastných displejov. Založila za týmto účelom aj špeciálne vývojové centrum na progresívne displejové technológie.

Čítajte aj OLED displeje pre iPhony majú dodať dve firmy