4.1.2016 17:30 | Bleskovky MobilMania.sk

Acer Jade Primo s mobilným Windows 10 príde vo februári

Zdroj: Acer

Ponúkne funkciu Continuum a možnosť zakúpenia s doplnkovým príslušenstvom.

Taiwanský výrobca na veľtrhu CES 2016 oznámil, kedy bude dostupná jeho nová vlajková loď pre platformu Windows 10 Mobile. Cenou aj funkciami bude konkurovať nedávno predstaveným Lumiám od Microsoftu.

Spoločnosť model Jade Primo po prvý raz ukázala ešte v októbri na veľtrhu IFA. Na európskom trhu sa objaví v priebehu februára s cenou začínajúcou na 569 eurách. Postupne sa dostane aj do ďalších regiónov.

Telefón ponúkne 2.5D displej chránený sklom Zdroj: Acer

Vlajková špecifikácia

Acer Jade Primo zaujme najmä funkciou Continuum. Tou v súčasnosti disponujú len Lumia 950 a Lumia 950 XL od Microsoftu. Z telefónu sa tak po pripojení k externej obrazovke stane provizórne PC.

Zariadenie ponúkne šesťjadrový čipset Snapdragon 808, 3 GB RAM a 32 GB interného úložného priestoru. O snímky sa postará hlavný 21Mpx fotoaparát s podporou nahrávania 4K videí a predná 8Mpx selfie kamera. Samozrejmosťou je dvojitý LED blesk.

S výnimkou veľkosti displeja, ktorá dosahuje 5,5 palca, sa môže Jade Primo po hardvérovej stránke porovnávať najmä s menšou Lumiou 950. Amoled displej však v tomto prípade disponuje len FullHD rozlíšením.

Telefón od Aceru ale konkurenciu poráža cenovkou a lepšou konektivitou v podobe LTE Cat.6 s prenosovými rýchlosťami až do 300 Mbit/s.

Čítajte aj Acer Jade Primo s mobilným Windows 10 príde vo februári

Nie len samostatne

Acer už v októbri avizoval , že nový smartfón bude predávať samostatne alebo v kombinácii s doplnkovým príslušenstvom.

Samozrejmosťou tak bude variant s Microsoft Display Dockom pre funkciu Continuum. Zaujímavým však bude najmä takzvaný Desktop Kit, ktorý k dokovacej stanici pribalí aj prídavnú klávesnicu s myšou.

Konkrétne ceny doplnkových variantov zatiaľ nie sú známe.