8.1.2016 07:20 | Bleskovky MobilMania.sk

Android zrejme experiment nebol, BlackBerry potvrdilo ďalšie zariadenie

Zdroj: BlackBerry

Spoločnosť tento rok neplánuje žiadne zariadenie s vlastným systémom. Náhradou by ale mohol byť Android smartfón.

Tento rok zrejme BlackBerry nezmení svoju novú stratégiu, keďže podľa slov jeho výkonného riaditeľa má spoločnosť plánovať vydanie bližšie nešpecifikovaného produktu s mobilným systémom od Googlu. Informovala o tom stránka CNet.com.

Zo starších indícií vieme, že BlackBerry pravdepodobne chystá minimálne jeden nový Android smartfón . Je ale možné, že v priebehu roka sa dočkáme aj viacerých produktov s operačným systémom Googlu.

Čítajte aj Android zrejme experiment nebol, BlackBerry potvrdilo ďalšie zariadenie

Spoločnosť BlackBerry učinila minulý krok pre mnohých prekvapivé rozhodnutie. Na trh totiž priniesla vlastný smartfón menom Priv so systémom Android, ktorému nechýbala pre firmu už tradičná klávesnica či dôraz na bezpečnosť .

Tento telefón by mal podľa plánov spoločnosti rozšíriť svoju dostupnosť do 31 krajín, pričom jeho cena by mala časom postupne klesať. Ako navyše oznámil web CrackBerry, informácie k aktualizácii tohto smartfónu na verziu Android Marshmallow budú zverejnené niekedy v prvom kvartáli. Dočkať by sme sa mali aj noviniek v oblasti príslušenstva.

Výkonný riaditeľ John Chen podľa stránky CNet ďalej dúfa, že Priv pomôže firme dostať sa zo zlej situácie a napraviť meno. Tento rok navyše označil ako rozhodujúci, keďže spoločnosť v prípade stratovosti mobilného segmentu nevylučuje ani jeho zrušenie.