8.1.2016 09:17 | Bleskovky MobilMania.sk
Video

Smartfón od 8S Mobile: Dva displeje aj prémiové parametre

Zdroj: Liliputing.com

Novinka s dvoma displejmi bola prezentovaná v Las Vegas.

Čínska spoločnosť Shenzhen Hexiang Elecronics (alias 8SMobile) priniesla do Las Vegas ukázať potenciálne zaujímavé zariadenie.

Ide o smartfón s dvojicou veľkých displejov na každej strane, v štýle napríklad Yotaphone od ruských Yota Devices. Novinka 8S105 taktiež využíva kombináciu klasického LCD displeja a E Ink jednotky. Tá je vhodná napríklad na čítanie textov aj na priamom slnku a navyše má veľmi nízku spotrebu. Preto sú E Ink displeje najčastejšie osadzované do čítačiek kníh.

fotogaléria
zdroj: Liliputing.com Zdroj: Liliputing.com

Zariadenie konkrétne disponuje hlavným 5,2-palcovým displejom s Full HD rozlíšením a „sekundárnym“ displejom s uhlopriečkou 4,7 palca a rozlíšením 960 × 540 bodov, píše web Liliputing.com.

Ďalšie parametre zahŕňajú 64-bitový čipset MediaTek MT6752 s osemjadrovým procesorom, 3 GB operačnej pamäte RAM, 32 GB vnútorného flashu či podporu pre LTE. Nechýba ani 13-megapixelový hlavný fotoaparát, 8-megapixelová predná kamera a batéria s kapacitou 2 500 mAh.

Smartfón so systémom Android však na CES 2016 mal podobu len prototypu. 8SMobile je totiž len výrobca a hľadá si partnera, ktorý sa postará o predaj a distribúciu nového telefónu. Výsledný produkt tak môže byť na trhu napokon dostupný pod iným názvom.

fotogaléria
zdroj: Liliputing.com Zdroj: Liliputing.com

Orientačná cena smarfónu by sa mohla pohybovať okolo 500 – 600 eur, pričom do predaja by sa mohol dostať niekedy v marci tohto roka.