9.1.2016 15:00 | Bleskovky MobilMania.sk

Vyšiel nový náhľad Windows 10 Mobile. Vieme, čo prináša

Zdroj: redakcia

Vydanie prvého tohtoročného zostavenia sprevádzali problémy. V budúcnosti sa bude testovať možno aj firmvér.

Po ohlásenej vianočnej pauze Microsoft vydal prvé náhľadové zostavenie mobilnej „desiatky“ v tomto roku. Opäť ide len o menšiu aktualizáciu, ktorá vylepšuje hlavne celkovú stabilitu a výdrž batérie. Ani tentoraz sa ale všetko nezaobišlo bez komplikácií.

Americká spoločnosť včera večer rozvírila debaty v Insider kruhoch, keďže vybraní členovia testovacieho programu zaznamenali dostupnosť zostavenia 10586.63 . Medzi prvými, kto o aktualizácii informoval , bol server WindowsCentral.

Samotný Microsoft však dlho mlčal, čo naznačovalo, že update bol chybne vypustený priskoro. Oficiálne správy totiž ešte vo štvrtok hovorili, že ďalšieho náhľadu sa dočkáme až „o pár dní“.

Čítajte aj Vyšiel nový náhľad Windows 10 Mobile. Vieme, čo prináša

Serverový problém

Celú situáciu nakoniec na Twitteri ozrejmil viceprezident spoločnosti a hlava Windows Insider programu Gabriel Aul.

Počas prvotného sprístupnenia updatu Microsoft identifikoval nečakaný problém na strane distribučného servera. Krátko na to bol proces zastavený, vďaka čomu však niektorí Insideri zaznamenali dostupnosť aktualizácie.

Problém bol v priebehu pár hodín vyriešený a v súčasnosti je najnovšie testovacie zostavenie dostupný všetkým členom Fast Ringu. Rieši napríklad spoľahlivosť stránky s nastavením rýchlych akcií, spoluprácu náramku Microsoft Band a Cortany či výdrž batérie pri skenovaní dúhovky funkciou Hello.

zdroj: redakcia

Testovať sa bude možno aj firmvér

Krátko pred Vianocami výrobca vypustil aktualizáciu firmvéru pre Lumiu 950 a Lumiu 950 XL . Hoci zrejme stále nie je dostupná pre všetkých, prví používatelia hlásili lepší výkon a menšie problémy s náhodným prehrievaním či vybíjaním batérie.

Aktuálne však firmvér nie je dostupný pre Insiderov, keďže sa potrebné súbory nenachádzajú na distribučnom serveri. Jeden zo zamestnancov Microsoftu ale avizoval, že sa o vyriešení problému interne diskutuje.

Aktualizácia by tak mohla byť dostupná už čoskoro. Dokonca možno dôjde k rovnakému postupu ako pri nasadzovaní updatov operačného systému. Aj firmvér by tak testeri mohli dostávať v predstihu pred jeho oficiálnym vydaním.