12.1.2016 10:48 | Bleskovky MobilMania.sk

Xiaomi Mi 5 má ponúknuť dve základné verzie

Zdroj: GSMarena.com

Novinka od čínskeho výrobcu má prísť do predaja budúci mesiac.

zdroj: GSMArena.com Zdroj: GSMarena.com

Chystaná vlajková loď od firmy Xiaomi, smartfón Mi 5, by sa podľa najnovších správ mal dodávať v dvoch základných verziách. Nepôjde však len o pomerne klasické delenie na väčšiu RAM či interný flash priestor, pripomína stránka GSMArena.com.

Z uniknutých informácií vyplýva, že by sa obe verzie Mi 5 mohli odlišovať v celkom iných aspektoch.

Jedna z verzii Mi 5 by mala disponovať 2,5D zakriveným sklom na prednej aj zadnej strane, kovovým rámom a rozlíšením Full HD na displeji.

Zároveň však má existovať aj „prémiovejší“ model. Pri ňom sa spomína už kovová unibody konštrukcia (nie iba rám) aj displej s rozlíšením QHD. V oboch prípadoch však má mať displej zhodnú uhlopriečku: 5,2 palca.

Nie je tiež vylúčené, že obe verzie sa budú odlišovať aj kapacitou RAM a interného flash priestoru. Nie je to však potvrdené.

Mi 5 by mal ďalej ponúknuť najnovší čipset Snapdragon 820 od Qualcommu, snímač odtlačkov prstov zabudovaný do tlačidla Home, hlavný 16-megapixelový fotoaparát, prednú 13-megapixelovú kameru či batériu s kapacitou 3 600 mAh.

Oficiálneho predstavenia telefónu sa zrejme dočkáme ešte tento mesiac (spomína sa 21. január), no samotný príchod na trh sa má stať realitou v prvej polovici budúceho mesiaca.

Čítajte aj Xiaomi Mi 5 má ponúknuť dve základné verzie