17.1.2016 16:30 | Bleskovky MobilMania.sk

O2: Do siete investujeme desiatky miliónov eur. Najviac od vstupu na trh

Zdroj: dreamstime

Modrý poskytovateľ plánuje rok investícií. Zákazníci sa majú dočkať aj nových služieb.

Riaditeľ O2 Slovakia Peter Gažík Zdroj: archív

Mobilný operátor O2 chce tento rok „naliať“ do siete veľké množstvo finančných prostriedkov. Plánuje spustiť aj nové služby. Zmien sa možno dočkajú aj dátové balíky.

„Tento rok budeme realizovať prakticky najväčšiu investíciu do siete od nášho vstupu na trh, rádovo ide o sumu nad 50 miliónov,“ uviedol v chate so zákazníkmi generálny riaditeľ O2 Peter Gažík.

Významná časť peňazí bude pravdepodobne smerovať do výstavby LTE siete, ktorá má byť do konca roka dostupná pre takmer 60 percent populácie. Aktuálne je pokrytie na úrovni 25 percent.

Väčšie dátové balíky? Možno

Riaditeľ operátora sa vyjadril aj k veľkosti dátových balíkov. Tvrdí, že priemerná spotreba na zákazníka je menej ako 500 MB a zodpovedajú jej aj veľkosti balíčkov.

„Na druhej strane sa tento rok môžete u nás tešiť na vylepšenú dátovú propozíciu,“ informoval Gažík.

Okrem toho sa vyjadril aj k službe VoLTE, ktorá umožňuje realizovať hovory aj priamo v LTE sieti. Aktuálne je vraj priskoro spúšťať túto službu, keďže podľa neho neexistujú kompatibilné koncové zariadenia.

Podľa nedávnej odpovede pre MobilManiu však službu operátor tento rok bude testovať. Zatiaľ ju  neposkytuje žiadny operátor u nás.

Internet a televízia od O2

V druhej polovici minulého roka začala spoločnosť na Slovensku poskytovať aj fixné služby. Už vtedy uviedla, že chce mať v ponuke aj IPTV televíziu a pevný optický internet, teraz to zástupca O2 opäť potvrdil.

„Je to niečo, nad čím uvažujeme a tento rok aj budeme pilotovať,“ dodal Gažík. Spomínané služby poskytuje materská firma už v Česku.

Všetci konkurenční mobilní operátori u nás poskytujú pevný optický internet aj IPTV televíziu.

Čítajte aj O2: Do siete investujeme desiatky miliónov eur. Najviac od vstupu na trh