22.1.2016 14:55 | Bleskovky MobilMania.sk
Video

Budík od Microsoftu prinúti vstať pomocou hry

Zdroj: Microsoft

Aplikácia využíva čítanie emócií, počítačové videnie a hovorenú reč.

Microsoft predstavil zaujímavý koncept budíka, ktorý človeka nielen prinúti vypnúť vyzváňací tón, ale aj vykonať jednu z troch požadovaných úloh. O novinke Mimicker Alarm firma informovala na blogu.

Keď človek nechce, aby budík znova začal opäť zvoniť, musí dokončiť zobrazenú „hru“. Potrebné je napríklad odfotiť selfie s prejavom určitej emócie alebo nájsť v okolí objekt konkrétnej farby. K dispozícii je tiež čítanie jazykolamu.

Zadané úlohy treba dokončiť do stanoveného času 30 sekúnd. „Pokiaľ nedokončíte danú hru včas, predpokladáme, že ste opäť zaspali a teda alarm začne zvoniť znova“, objasňuje programový manažér tímu Project Oxford Allison Light.

Aplikácia Mimicker Alarm je dostupná pre smartfóny a tablety s operačným systémom Android. Celý projekt je navyše šírený ako open source a programátori si môžu zdrojový kód stiahnuť prostredníctvom servera GitHub.

Inovatívny budík od Microsoftu (zdroj: Microsoft) Zdroj: Microsoft

Pripomeňme, že Microsoft už priniesol podobné nástroje, napríklad technológie na odhad nálady alebo veku How-Old.net . Zaujať môže i TwinsOrNot.net pre zistenie, či sú ľudia dvojičkami, alebo stránka MyMoustache.net , ktorá na fotky pridáva fúzy.

Čítajte aj Budík od Microsoftu prinúti vstať pomocou hry