28.1.2016 16:57 | Bleskovky MobilMania.sk

LG má pripravovať vlastnú platobnú kartu. Nebude využívať smartfón

Zdroj: Etnews.com

Zatiaľ čo konkurencia sa sústreďuje hlavne na platby smartfónom, v kórejskom LG sa vydali inou cestou.

Po vzore Applu , SamsunguGooglu sa zrejme aj v LG rozhodli prísť na trh s vlastnou platobnou službou. Narozdiel od konkurencie by však malo ísť o univerzálnu platobnú kartu. Na novinku upozornil web Etnews.com.

Platobným prostriedkom tak bude karta „White Card“, tvarom a veľkosťou pripomínajúca bežnú platobnú kartu. Okrem platieb v kamenných obchodoch vraj umožní aj výbery z bankomatov, čo bude oproti konkurenčným mobilným službám nesporná výhoda.

fotogaléria
Karta „White Card“ je špecifická troma prvkami Zdroj: Etnews.com

Do „White Card“ bude môcť používateľ pridať všetky svoje existujúce platobné karty, pričom výber jednej z nich pri transakcii uskutoční pomocou tlačidiel (2) a malého LCD displeja (1). Výrobca zrejme pridá aj možnosti vypnutia karty či jej uzamknutia.

Keďže ide o elektronické zariadenie, potrebné bude aj jeho nabíjanie. Na to poslúži časť označená číslom 3 a špeciálna nabíjačka.

fotogaléria
Karta „White Card“ je špecifická troma prvkami Zdroj: Etnews.com

Predstavenia tejto platobnej služby sa zrejme dočkáme už počas konferencie MWC 2016 v Barcelone. LG však podľa správ ešte stále rokuje s partnermi kvôli dostupnosti konkrétnych typov platobných kariet.