28.1.2016 17:03 | Bleskovky MobilMania.sk

Microsoft si zaregistroval novú doménu. Potvrdzuje telefón Surface?

Zdroj: Martin Hodás

Microsoft okrem surfacephone.com najnovšie vlastí aj domény surfacelaptop.com a surfacecar.com.

Jednoduché grafické rozhranie systému je výrazne Zdroj: Martin Hodás

Už dlhšiu dobu sa množia špekulácie o tom, že Microsoft by mohol čoskoro uviesť na trh telefón s modelovým označím Surface Phone. Tie sa zintenzívnili po tom, ako sa na Reddite objavila informácia, že americká spoločnosť vlastní doménu surfacephone.com, ktorá odkazuje na tablety od Microsoftu. Informuje o tom The Verge.

Okrem spomínanej domény si Microsoft zabezpečil aj ďalšie, konkrétne surfacelaptop.com a surfacecar.com. Obe adresy pritom momentálne odkazujú na produktový rad tabletov Surface.

Či a ako súvisí druhá menovaná doména s automobilmi, je nateraz otázne. Spoločnosť však už dlhšie hovorí o nutnosti dizajnového zjednotenia jednotlivých hardvérových produktov, na ktorú poukázal aj riaditeľ produktov Surface Panos Panay.

Ak sa špekulácie z prostredia Microsoftu naplnia, nového telefónu s označením Surface by sme sa mohli dočkať ešte tento rok. Ako sme ale písali koncom minulého roka, Microsoft údajne pôvodný projekt telefónu Surface zrušil, aby s vývojom začal nanovo. To by mohlo prípadné uvedenie zariadenia oddialiť.