29.1.2016 12:00 | Bleskovky MobilMania.sk

Lenovo chystá „inovatívnejší a atraktívnejší“ smartfón. Prinesie ho divízia Motorola

Zdroj: Motorola

Zariadenie bude na trhu pravdepodobne dostupné pod novým názvom, ktorým bude čínsky výrobca brandovať telefóny z dielne Motoroly.

Moto X Force, zdroj: Motorola Zdroj: Motorola

Spoločnosť Lenovo plánuje uviesť nový smartfón z dielne svojej divízie Motorola. Zariadenie zamerané na americký trh by malo doraziť v priebehu júla, uviedol CEO čínskej spoločnosti Yuanqing Yang v rozhovore pre The Wall Street Journal.

Yang bližšie detaily o novinke zatiaľ neuviedol. Spomenul len, že má ísť o „inovatívnejšie a atraktívnejšie“ zariadenie.

Motorola, ktorú Lenovo odkúpilo v roku 2014, je na trhu v Spojených štátoch prítomná dlhé roky. Lenovo si tak prostredníctvom nového zariadenia spojeného so známou značkou chce posilniť postavenie na americkom trhu.

Príde s očakávanými zmenami

Najväčší výrobca počítačov pred niekoľkými týždňami oznámil dôležité zmeny v súvislosti s divíziou Motorola Mobility. Vyplýva z nich, že nový smartfón zrejme nebude vystupovať priamo pod značkou Motoroly.

V budúcnosti tak v obchodoch narazíme iba na telefóny označené ikonickým logom „M“ či názvami ako „Moto“ alebo „Moto by Lenovo“.

Smartfóny vydané pod týmito značkami by mali spadať výhradne do prémiovejšej kategórie.