30.1.2016 15:00 | Bleskovky MobilMania.sk

Nový top smartfón od HTC má ponúknuť špičkový výkon. Unikli parametre

Zdroj: Ľubomír Vnuk

Pripravovaný telefón by mohol doraziť na trh už čoskoro.

Spoločnosť HTC údajne pracuje na smartfóne, ktorý sa má stať novou vlajkovou loďou taiwanského výrobcu. Novinka bude pravdepodobne známa pod modelovým označením One M10, pričom vylúčený nie je ani príchod úplne novej modelovej línie. Na tému upozornil portál Venture Beat.

Zároveň unikli aj technické špecifikácie pripravovaného zariadenia. Portál ich získal od osoby, ktorá vraj mala možnosť prezrieť si prototyp nového smartfónu. Ten má byť v interných kuloároch označovaný kódovým menom „Perfume“.

Výkon hodný vlajkovej lode

Senzor odtlačkov vyzerá ako tlačidlo, no stlačiť Zdroj: Ľubomír Vnuk

Smartfónu údajne dominuje 5,1-palcový AMOLED displej s rozlíšením 1 440 × 2 560 obrazových bodov. Na prednej strane ďalej nájdeme fotoaparát s optickou stabilizáciou obrazu a senzor na čítanie odtlačkov prstov. Integrovaný bude do domovského tlačidla umiestneného pod displejom.

Srdce zariadenia má tvoriť jeden z najvýkonnejších mobilných čipov súčasnosti Qualcomm Snapdragon 820 . Sekundovať bude operačná pamäť s veľkosťou 4 GB a grafický akcelerátor Adreno 530. Veľkosť vnútornej pamäte pre dáta sa zastaví na hodnote 32 GB, pre používateľa bude dostupných asi len 23 gigabajtov. V prípade potreby bude úložný priestor možné rozšíriť pamäťovými kartami.

Vo výbave sa vraj nachádza tiež hlavný fotoaparát s rozlíšením 12 „UltraPixelov“, laserovým autofokusom a optickou stabilizáciou obrazu. Operačným systémom má byť Android vo verzii 6.0.1 Marshmallow s grafickou nadstavbou Sense 8.0. Tentoraz však v zariadení nenájdeme reproduktory Boomsound, ktorými disponovali posledné dve vlajkové lode One M8 a One M9.

Čítajte aj Nový top smartfón od HTC má ponúknuť špičkový výkon. Unikli parametre

Dátum oficiálneho predstavenia novinky či jej fotografie zatiaľ zverejnené neboli. Zariadenie vraj neuvidíme ani koncom februára na podujatí MWC 2016 v Barcelone.

Ak by sa ale výrobca držal svojho štandardného modelu uvádzania top modelov pre aktuálny rok, smartfón by na trh mohol prísť v priebehu marca.