5.2.2016 08:15 | Bleskovky MobilMania.sk

Namiesto verejného rozhlasu môžu Tatranci používať SMS

Zdroj: iglu

Snahy o celoplošný verejný informačný systém boli v Tatrách už dávnejšie.

Od začiatku februára aktivovalo mesto Vysoké Tatry novú službu určenú širokej verejnosti. Dôležité informácie, ktoré bude chcieť mesto v čo najkratšom čase sprostredkovať obyvateľom či návštevníkom, pošle prostredníctvom oznamovacieho systému SMS.

Kto o takúto službu mesto požiada, dostane správu o meteorologických výstrahách, kultúrnych a spoločenských podujatiach či celkovom dianí. Záujemcovia si novú službu môžu aktivovať poslaním e-mailu na adresu infosms@vysoketatry.sk. „Je potrebné zadať telefónne číslo, na ktoré vám budú informácie prichádzať,“ uviedol informatik mesta Vysoké Tatry Tibor Kilian. Doplnil, že v prípade, ak občan službu už ďalej nechce využívať, tak na tej istej adrese môže požiadať o jej zrušenie.

„Mnohí naši starší spoluobčania majú problém s posielaním e-mailov, preto si môžu službu zabezpečiť aj telefonicky na telefónnom čísle 052/4780446,“ informoval Martin Findura, referent z oddelenia organizačného, školstva, sociálnych vecí a zdravotníctva mesta Vysoké Tatry. Tento informačný systém bude suplovať mestský rozhlas, ktorý pre rozľahlosť územia v Tatrách ani nikdy nebol. Za 60 eur mesačne môže radnica poslať až tisíc SMS.

Snahy o celoplošný verejný informačný systém boli v Tatrách už dávnejšie. Jeden sa skúšal v období po víchrici z roku 2004.

„Aj vtedy to prebiehalo prostredníctvom telefónov, ale znenie správy bolo prečítané v rámci telefónneho hovoru. Bolo to finančne náročné a nesplnilo to naše predstavy, takže sme od neho rýchlo upustili,“ zaspomínal si Kilian. Nový informačný systém SMS bude prechádzať testovacím obdobím. Mesto bude sledovať, či sa služba ujala.

(TASR)