11.2.2016 15:17 | Bleskovky MobilMania.sk
Video

V predajniach Apple Store už nalepujú ochranné fólie

Zdroj: Belkin

Pokiaľ bude fólia nakrivo alebo pod ňou zostanú bubliny, zákazník dostane zadarmo novú.

Sada na nalepovanie fólií Belkin ScreenCare+ Zdroj: Belkin

Apple začal v predajniach Apple Store v niektorých krajinách oficiálne poskytovať nový program na montáž ochranných fólií značky Belkin pre iPhony. Belkin o tom informoval na svojich stránkach.

Ochranné fólie aplikujú zamestnanci Apple. Nerobia to však ručne, ale pomocou mechanizmu ScreenCare+, ktorý pre tento účel Belkin vyvinul. Podporované sú zatiaľ 4,7 a 5,5-palcové iPhony. Mechanizmus možno vidieť na propagačnom videu.

Používateľ si naďalej môže fóliu aplikovať sám. Nový systém má však garantovať, že fólia nebude ani trochu nakrivo a pod povrchom sa nevytvoria bubliny, čo sa občas pri svojpomocnom lepení stáva.

Pracovník Apple Store najskôr očistí displej od prachu a nečistôt a následne prilepí fóliu uvedeným mechanizmom. Pokiaľ sa napriek tomu stane, že fólia sa nalepí nesprávne, zamestnanec na náklady americkej firmy zopakuje celý proces s novou fóliou.

video:

Služba je pri kúpe ochrannej fólie značky Belkin zdarma. Podľa dostupných informácií sa dá využiť vo vybraných predajniach v Spojených štátoch a Japonsku.

Zmena prístupu

Na rozdiel od niektorých autorizovaných predajní kalifornská firma v predajniach Apple Store oficiálne montáž ochranných fólií nikdy neposkytovala.

Server 9To5Mac navyše pripomína , že len pred niekoľkými rokmi spoločnosť nechcela vo svojich predajniach predávať fólie vôbec. Zdá sa ale, že medzi používateľmi sa stali tak populárne, že sa nakoniec tento trend rozhodla prijať.

Podobný prístup sme mohli vidieť i v decembri minulého roku, keď sa Apple nečakane rozhodol uviesť vlastnú externú batériu pre iPhone. Produkty tretích strán sa pritom pre iPhone predávali roky, no Apple dopyt dlho ignoroval.

Čítajte aj V predajniach Apple Store už nalepujú ochranné fólie