12.2.2016 12:53 | Bleskovky MobilMania.sk

Acer ponúkne aplikácie od Microsoftu vo vybraných tabletoch a smartfónoch

Zdroj: Lukáš Koškár

Softvérový gigant pokračuje v rozširovaní svojich služieb na konkurenčných platformách. Dohodol sa s ďalším výrobcom mobilných zariadení.

Microsoft a Acer v týchto dňoch oficiálne oznámili uzatvorenie dohody, v rámci ktorej bude druhá menovaná spoločnosť na trh dodávať smartfóny a tablety s predinštalovanými aplikáciami z Redmondu.

Pripomíname, že pôjde o zariadenia so systémom Android od Google. Prvé lastovičky so softvérovým setom Microsoftu sa objavia v druhej polovici tohto roka. Spoločnosť Acer však zatiaľ bližšie nešpecifikovala, ktoré z chystaných smartfónov a tabletov prídu s týmto bohatým balíčkom.

Čítajte aj Acer ponúkne aplikácie od Microsoftu vo vybraných tabletoch a smartfónoch

Na dotknutých zariadeniach sa tak už v základe objavia známe aplikácie ako Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, OneDrive, Skype a ďalšie. Microsoft o tom informoval na svojom webe.

Acer zďaleka nie je prvým, ani jediným hardvérovým partnerom, ktorý sa s Microsoftom pustil do tohto typu spolupráce. Ešte minulý rok sa softvérovému gigantovi podarilo uzavrieť dohodu so Samsungom, ktorý ponúka spomínané aplikácie vo svojich vlajkových lodiach. Celkovo má Microsoft uzavretých ďalších 72 podobných partnerstiev s výrobcami po celom svete.