12.2.2016 13:07 | Bleskovky MobilMania.sk

Facebook chystá aktualizáciu pre Messenger: Integrácia SMS a podpora pre viac účtov

Zdroj: Facebook

Najväčšia sociálna sieť testuje nové funkcie na vybranej vzorke používateľov systému Android.

Aplikácia Messenger od Facebooku, ktorá patrí medzi najpopulárnejšie komunikačné platformy súčasnosti, by sa mala v najbližšom čase dočkať výrazného funkčného obohatenia. Pribudne podpora pre posielanie SMS správ ako aj podpora pre viac používateľských účtov, informoval portál Android Police.

Posledná menovaná funkcia pritom pred krátkym časom dorazila aj na ďalšiu „výkladnú skriňu“ Facebooku – Instagram.

Čítajte aj Facebook chystá aktualizáciu pre Messenger: Integrácia SMS a podpora pre viac...

Rovnako vraj Messenger prejde aj redizajnom, ktorý by lepšie korešpondoval s vizuálom novších verzií systému Android od 5.0 Lollipop a vyšších.

Nie je novinka ako novinka

Zaujímavosťou je, že podpora SMS správ priamo v Messengeri nie je úplnou novinkou. Táto funkcia sa v aplikácii objavila ešte v roku 2012. O necelých dvanásť mesiacov sa ju však Facebook rozhodol odstrániť, údajne z dôvodu nezáujmu používateľov.

fotogaléria
SMS správy sú odlíšené výraznou fialovou farbou Zdroj: Android Police
fotogaléria
Nová verzia je inšpirovaná „dizajnovými Zdroj: Android Police

Zdá sa však, že sociálna sieť sa opäť púšťa do boja o vytvorenie ucelenej komunikačnej platformy, ktorá bude integrovať všetky mysliteľné spôsoby komunikácie na jednom mieste. Novinky momentálne testuje na vybranej vzorke používateľov v USA. Predpokladáme však, že ešte pred uvoľnením nových funkcií pre masy sa testovacia fáza rozšíri aj do ďalších krajín.

Ak chce používateľ zistiť, či sa stal pomyselným „lakmusovým papierikom“, stačí otvoriť Messenger na smartfóne s Androidom, prejsť do ponuky nastavení a skontrolovať, či nájde tlačidlo s názvom „Zmena SMS aplikácie“.