14.2.2016 01:00 | Bleskovky MobilMania.sk

Menší iPhone a iPad Air 3 majú prísť na trh už o mesiac

Zdroj: Zive.sk

Zdá sa, že Apple chystá raketový štart predaja jarných noviniek. Už 3 dni po ich predstavení.

Špekulácie o tom, že Apple pripravuje novú verziu iPhonu so 4-palcovým displejom sa už stali folklórom. Podľa najnovších informácií je uvedenie nového kompaktného smartfónu už za dverami. Do obchodov má doraziť už 18. marca, informoval portál 9to5 Mac.

Očakáva sa, že Apple spolu s novým iPhonom s označením „5se“ predstaví aj aktualizovanú verziu tabletu iPad Air 2 . Stať by sa tak malo na tlačovej konferencii, ktorá je podľa únikov naplánovaná na 15. marca.

Čítajte aj Menší iPhone a iPad Air 3 majú prísť na trh už o mesiac

Len trojdňové okno medzi oznámením a štartom predaja nových produktov je neobvyklým krokom. Apple si doteraz vždy nechával výraznú časovú rezervu, počas ktorej na pozadí bežali predobjednávky.

Pomyselnou divokou kartou je predstavenie ďalšej verzie Apple Watch . V tomto smere sa názory analytikov a úniky informácií rozchádzajú. Kým jeden tábor tvrdí, že nové inteligentné hodinky prídu už na jar, internetom sa šíria informácie o tom, že by sa tak malo stať až na jeseň pri predstavení nových iPhonov 7 a 7 Plus.

fotogaléria
2013 apple iphone 5s iphone 5s_02 Zdroj: Zive.sk

Aké budú nové produkty?

Nový iPhone 5se by mal disponovať 8-megapixelovým fotoaparátom, čítačkou odtlačkov prstov Touch ID či pohyblivými snímkami Live Photos. Pod „kapotou“ nájdeme s najväčšou pravdepodobnosťou čip Apple A9, rovnako ako v súčasných iPhonoch 6s a 6s Plus. 4-palcový displej však bude bez podpory citlivosti na tlak 3D Touch.

Pripravovaný iPad Air 3 má vychádzať z vlajkového tabletu Apple – iPad Pro. zrejme sa tak dočkáme nasadenia Smart Connectora (na pripojenie klávesnice) ako aj štvorice reproduktorov. Špekuluje sa aj o prítomnosti prisvetľovacej LED diódy.

fotogaléria
zdroj: Engadget Zdroj: Engadget

V oblasti výkonu by mal iPad Air 3 by mal ponúknuť veľmi podobné parametre ako iPad Pro . Očakávať môžeme nasadenie čipu A9X a 4 GB operačnej pamäte RAM. Nie je vylúčená ani podpora dotykového pera Apple Pencil .