17.2.2016 01:00 | Bleskovky MobilMania.sk

Údajný LG G5 na prvých fotkách. Telefón vraj ponúkne sekundárny displej

Zdroj: dubai.dubizzle.com

Nový únik na zadnej strane zariadenia naznačuje prítomnosť duálneho fotoaparátu a čítačku odtlačkov prstov.

Zatiaľ čo na oficiálne odhalenie telefónu LG G5 ešte len netrpezlivo čakáme, internet sa plní novými informáciami, ako aj fotografiami zariadenia. Na najnovší únik upozornil server PhoneArena.com.

Nejde pritom o žiadnu drobnosť. Údajný telefón LG G5 sa objavil na webovej stránke dubai.dubizzle.com, kde ho majiteľ dokonca predával za 2 500 dirhamov, čo by po prepočte malo zodpovedať približne 600 eurám. Inzerát už bol síce stiahnutý, no informácia sa šíri webom aj naďalej, a to vrátane fotografií zariadenia.

Toto by mal byť LG G5 (zdroj: dubai.dubizzle.com)

Na nich môžeme vidieť pravdepodobne kovové telo. Za zmienku stoja predovšetkým dve šošovky fotoaparátu na zadnej strane, pod ktorými nechýba snímač odtlačkov prstov. Zaujímavosťou môže byť i presunutie ovládacích prvkov pre zmenu hlasitosti zo zadnej strany na jeden z okrajov tak, ako sme zvyknutí u väčšine telefónov.

Dva displeje?

K očakávanému supertelefónu LG utrúsil jednu vetu aj známy zdroj únikov @evleaks. Prostredníctvom Twitteru dal verejnosti na známosť , že novinku už videl, pričom podľa jeho slov ponúkne sekundárny displej, ktorý bude pravdepodobne neustále zobrazovať dôležité informácie, notifikácie a podobne. Výrobca s týmto konceptom debutoval pri smartfóne LG V10.

Finally saw the G5; secondary screen confirmed. — Evan Blass (@evleaks) February 16, 2016

Z uniknutých fotografií však nie je možné prítomnosť druhého displeja stopercentne potvrdiť, ale ani vyvrátiť. Stále ale treba mať na pamäti, že môže ísť o podvrh.

Na rozuzlenie hádanky si budeme musieť počkať do oficiálneho predstavenia, ku ktorému by malo dôjsť počas veľtrhu Mobile World Congress 2016 v Barcelone, konajúceho sa koncom februára.

Čítajte aj Údajný LG G5 na prvých fotkách. Telefón vraj ponúkne sekundárny displej