19.2.2016 12:34 | Bleskovky MobilMania.sk
Video

Skype: Bezplatné skupinové hovory sú odteraz dostupné aj pre iOS a Android

Zdroj: Microsoft

Skupinové hovory cez Skype už fungujú aj na mobilných zariadeniach. Windows Phone zatiaľ chýba.

zdroj: Microsoft Zdroj: Microsoft

Spoločnosť Microsoft oznámila prostredníctvom jej blogu sprístupnenie už zaužívanej funkcie z desktopov – skupinové hovory – aj pre smartfóny a tablety. Zatiaľ čo príspevok hovorí o dostupnosti na všetkých platformách, zmena sa v skutočnosti týka iba systémov iOS a Android.

Funkcie bezplatných skupinových hovorov sa teda naďalej nedočkajú používatelia Windows Phonu, Windows 10 či Linux. Obmedzenia sa podľa stránky Neowin rovnako týkajú konzoly Xbox One a Samsung TV. Pri nich skupinový hovor možno začať, avšak nie je možné pripojiť sa k už existujúcej konverzácii.

Potešení nezostanú ani majitelia starších prístrojov s iOS. Funkcia totiž nie je dostupná pre iPhone 4 a 4S a tak isto pre piatu generáciu iPodu touch. iPad 2, 3 a mini skupinové hovory podporujú, no s maximálnym počtom troch video hovorov. Ostatné konverzácie (maximum na mobilných zariadeniach je šesť) sú v tomto prípade odkázané iba na audio.

video:

Danú funkcionalitu mohli používatelia vyskúšať, po registrácii cez špeciálny formulár, už minulý mesiac. Vtedy však firma avizovala, že novinka príde rovnako na Windows Phone. Kedy sa teda video hovory dostanú aj na túto platformu zostáva nateraz otázne.

Čítajte aj Skype: Bezplatné skupinové hovory sú odteraz dostupné aj pre iOS a Android