19.2.2016 16:22 | Bleskovky MobilMania.sk

Facebook spúšťa streamovanie videa pre všetkých používateľov

Zdroj: Facebook

Na všetkých zariadeniach s iOS by sa funkcia mala objaviť v najbližších týždňoch. Pri An-droide presný časový rámec zatiaľ nie je známy.

Po tom ako Facebook sprístupnil možnosť streamovania videí pre celebrity, overené stránky a malé percento používateľov iPhonov v USA, v týchto dňoch pokračuje s expanziou ďalej. Podľa portálu Engadget totiž firma potvrdila rozširovanie danej funkcionality pre všetkých používateľov sociálnej siete.

Vymoženosť sa používateľom zobrazí automaticky, teda bez nutnosti aktualizovania aplikácie. Vybrať je ju možné pri zmene statusu pomocou nového tlačidla, na ktoré by zároveň služba po pridaní mala upozorniť.

Čítajte aj Facebook spúšťa streamovanie videa pre všetkých používateľov

Pokiaľ sa takáto ikona v aplikácii objaví, pre spustenie streamovania už stačí iba vybrať pre koho bude video dostupné, prípadne pridať krátky popis. Doposiaľ sa nástroj údajne okrem USA objavil v krajinách ako Veľká Británia, Nemecko, Brazília či Južná Afrika.

Diváci môžu navyše streamované videá odoberať Zdroj: Facebook

Nástroj by v prípade iOS zariadení mal pribudnúť všetkým používateľom v priebehu najbližších týždňov. Pri konkurenčnom Androide je uvedenie funkcie do prevádzky zatiaľ otázne, avšak malo by sa tak stať už „čoskoro“.