21.2.2016 07:28 | Bleskovky MobilMania.sk
Video

Donald Trump o Apple: Bojkotujte ich, kým nepomôžu FBI

Zdroj: Shutterstock

Kandidát na prezidenta ide príkladom a vraj bude zatiaľ používať len Samsung. Tvrdé slová adresoval Číne.

Donald Trump (zdroj: Shutterstock) Zdroj: Shutterstock

Republikánsky kandidát na prezidenta Spojených štátov Donald Trump opäť ostro zaútočil na Apple. Tentoraz nielen v súvislosti s výrobou hardvéru v Ázii, ale aj na margo odomknutia iPhonu jedného zo strelcov v americkom meste. Stalo sa tak počas mítingu pred primárnymi voľbami v Južnej Karolíne.

Zatiaľ čo šéf kalifornskej firmy Tim Cook neplánuje vyhovieť požiadavke súdu a avizuje odvolenie, lebo by podľa vlastných slov ohrozil všetkých milióny zákazníkov, kontroverzný Trump má celkom opačný názor.

„Myslím, že čo by ste mali robiť, je bojkotovať Apple až kým neodovzdajú bezpečnostné číslo,“ povedal republikán. Svoj názor podložil tvrdením, že telefón už nie je v rukách útočníka, ale stal sa už majetkom vlády.

Odkaz následne verejnosti zopakoval prostredníctvom oficiálneho účtu na sociálnej sieti Twitter. Zároveň dodal, že vlastní mobily kalifornskej značky i Samsung. „Pokiaľ Apple neposkytne informácie o teroristoch autoritám, budem používať iba Samsung,“ napísal .

Čína najväčším zlodejom

Kontroverzný uchádzač o kreslo v Bielom dome sa ešte predtým venoval otázke, ako chce zabezpečiť pracovné miesta pre mladých ľudí.

Odpoveď neprekvapila a Trump potvrdil známy postoj – presunúť produkciu zo štátov ako Čína, India, Mexiko alebo Vietnam späť za Atlantický oceán. Čínu pritom obvinil z „najväčšej krádeže v celej histórii sveta“.

Donald Trump o pracovných miestach, Apple a pomoci FBI na predvolebnom mítingu:

Pripomeňme, že na druhej strane výrobcu MacBookov a iPhonov podporili lídri viacerých technologických spoločností ako Microsoft, Google či Twitter. Pridal sa tiež Edward Snowden, ktorý hovorí o prípade desaťročia.

Zakladateľ antivírusovej firmy McAfee zas ponúkol FBI bezplatné sprístupnenie obsahu v telefóne. Apple má momentálne na reakciu čas do konca budúceho čísla.

Čítajte aj Donald Trump o Apple: Bojkotujte ich, kým nepomôžu FBI