21.2.2016 13:47 | Bleskovky MobilMania.sk

Unikla podoba neznámeho telefónu od Sony. Zdieľa črty s Xperiou Z5

Zdroj: @evleaks, Twitter

Zariadenie s označením Xperia PP10 bude možno spadať do strednej alebo nižšej triedy.

fotogaléria
Údajná Xperia PP10 (zdroj: @evleaks, Twitter) Zdroj: @evleaks, Twitter

Otvorenie veľtrhu Mobile World Congress 2016 je na spadnutie, no ešte predtým známy zdroj únikov @evleaks zverejnil na Twitteri render nového telefónu od Sony, o ktorom sme doteraz ešte nepočuli.

Smartfón zatiaľ pomenoval ako Xperia PP10, no aktuálne nie je jasné, či ide o pracovný alebo obchodný názov. Nevieme ani to, do akej cenovej kategórie by mohol spadať.

Môžeme si ale všimnúť niekoľko podobností s aktuálnou vlajkovou loďou – Xperiou Z5 , prípadne aj prémiovejšieho modelu so 4K displejom . Pre tieto mobily je charakteristické rozmernejšie odomykacie tlačidlo naboku tela. Oproti starším modelom sa k jeho zväčšeniu výrobca rozhodol z prostého dôvodu – integrácie snímaču odtlačkov prstov.

Keďže rovnakým ovládacím prvkom disponuje aj Xperia PP10, zrejme ponúkne možnosť odomknutia telefónu prostým priložením palca tiež. Môže však ísť aj o šikovný marketingový ťah a senzor odtlačkov napokon nemusí ponúknuť vôbec.

fotogaléria
Rozmiestnenie tlačidiel na Xperii Z5 (zdroj: Zdroj: Lukáš Koškár

V súlade s dizajnom aktuálnych vlajkových lodí je aj umiestnenie klávesov pre ovládanie hlasitosti a hardvérovej spúšte fotoaparátu. Prehliadnuť sa nedajú ani podobne zaoblené rohy, no z obrázku je ťažké usúdiť, či je rám kovový. To isté sa dá povedať o zadnom kryte, ktorý sa javí akoby bol z brúseného hliníka. Podobný dojem však evokoval napríklad aj LG G3 , no v skutočnosti bol jeho zadný kryt z plastu.

Na rozlúštenie hádaniek by sme už nemali čakať dlho. Je vysoko pravdepodobné, že Sony novinku predstaví práve počas štartujúceho veľtrhu MWC 2016 v Barcelone.