21.2.2016 14:00 | Bleskovky MobilMania.sk

Najlacnejší smartfón žne úspech, počet záujemcov prekročil 50 miliónov

Zdroj: Freedom 251

Náhľadové zariadenia, ktoré firma Ringing Bells dodala, zrejme pochádzali od iného výrobcu.

Smartfón Freedom 251, ktorý spôsobil na internete nemalý rozruch , by sa mal k prvým záujemcom dostať najneskôr 10. apríla. Premiérová „várka“ zariadení v objeme spolu 2,5 milióna kusov by potom mala byť rozposlaná do konca júna. Ako ale upozornil web Android Authority, na oficiálnej stránke si za dva dni smartfón zaregistrovalo už vyše 50 miliónov ľudí.

Popularitu zariadenia však naznačovali aj problémy so servermi, ktoré spočiatku nezvládli neočakávaný nápor používateľov.

Čítajte aj Najlacnejší smartfón žne úspech, počet záujemcov prekročil 50 miliónov

Živé fotografie prekvapia

Internet ale v týchto dňoch „zaplavili“ aj živé fotografie náhľadových zariadení. Okrem toho, že skutočný dizajn smartfónu Freedom 251 sa od toho propagovaného podstatne odlišuje, pozornosť púta aj prekryté logo výrobcu.

Reality of the Rs251 phone. Made by someone else. Hide name. Sell as ur own. #Freedom251 So much for a "revolution". pic.twitter.com/xpGaIPlLe7 — Vishal Mathur (@vishalmathur85) 18. Únor 2016

Po zotretí niečoho, čo sa podobá bielidlu, tak bolo údajne odhalené, že náhľadové kusy pochádzajú z dielne spoločnosti Adcom. Presnejšie malo ísť o smartfóny Adcom Ikon 4, ktoré sa v súčasnosti predávajú za približne 47 eur. Podľa správ však firma Adcom o takomto používaní jej produktov nevedela.

And we unveil the name of the real manufacturer of the #Freedom251 phone! pic.twitter.com/XWBdWFFOGm — Vishal Mathur (@vishalmathur85) 18. Únor 2016

Ringing Bells ale na svoju obhajobu tvrdí, že skutočné smartfóny Freedom 251 už také záhadné nebudú.

(1 EUR = 75,9715 INR)