23.2.2016 09:41 | Bleskovky MobilMania.sk

Gionee S8: Kovové telo aj 3D Touch

Zdroj: Gionee / GSMArena.com

Novinka od Gionee ďalej prichádza s 5,5-palcovým displejom. Predstavená bola v Barcelone.

Gionee je jedným z ďalších výrobcov, ktorý priniesol ukázať do Barcelony na MWC 2016 svoju celkom novú vlajkovú loď. V jeho prípade ide o smartfón s označením Gionee S8.

Zaujať by mal hneď z viacerých aspektov. Okrem iného spomínaná novinka ponúka kovové telo, ktoré má  - vzhľadom na 5,5-palcový displej - šírku len 74,9 mm. Patrí tak medzi vôbec najužšie zariadenia svojho druhu. Celkové rozmery sú 154,3 × 74,9 × 7 mm a hmotnosť 148 g.

Mimochodom, displej je typu AMOLED s rozlíšením Full HD a 2,5D zakriveným sklom. Výhodou tiež má byť prítomnosť technológie 3D Touch, ktorú medzi bežnými používateľmi najviac spopularizovali nové iPhony od Apple. Verzia technológie v Gionee S8 má byť veľmi podobná implementácii od Apple.

fotogaléria
Gionee S8 (zdroj: GSMArena.com) Zdroj: Gionee / GSMArena.com

Gionee S8 sa z pohľadu svojho potenciálneho výkonu bude spoliehať na osemjadrový čipset MediaTek Helio P10. Nešetrilo sa na operačnej pamäti, ktorá má kapacitu 4 GB, ani na vnútornom flash priestore (64 GB).

Ďalej nechýba napríklad 16-megapixelový hlavný fotoaparát (f/1.8) s laserovým focusom či technológiou Phase Detection AF. Predná kamera je 8-megapixelová.

Batéria má kapacitu 3 000 mAh (rýchle nabíjanie), operačným systémom je Android 6.0 Marshmallow s nadstavbou Amigo 3.2 a v tlačidle Home nájdeme zabudovaný snímač odtlačkov prstov.

Za pozornosť má stáť aj špeciálna softvérová funkcia, ktorá sa priamo týka chatovacej aplikácie WhatsApp. Na S8 sa môžeme prihlásiť do dvoch účtov WhatsApp, čiže napríklad môžeme oddeliť prácu a osobné záujmy.

Gionee S8, ktorý je zároveň pripravený pre dve SIM karty aj LTE (cat. 6) s VoLTE, sa má začať predávať na trhu od konca budúceho mesiaca. Cena je známa: 449 eur.