25.2.2016 16:50 | Bleskovky MobilMania.sk

iPhone s malým displejom príde už o necelý mesiac. Pozrite sa na vizuály

Zdroj: archív

Nové správy potvrdzujú, že iPhone 5se dostane vzhľad iPhonu 5s a procesor z iPhonu 6s.

Nový 4-palcový iPhone známy ako 5se bude vyzerať takmer rovnako ako iPhone 5s. Dizajnéri ale zvolili oblejšie hrany. Tlačidlo na zapnutie a vypnutie displeja zároveň presunuli na bočnú stranu po vzore iPhonu 6 a 6 Plus.

Informáciu priniesol redaktor portálu 9to5Mac, ktorý v minulosti správne predpovedal napríklad príchod 12-palcového MacBooku s jedným portom, niektoré funkcie iOS 9 či uvedenie 4K iMacu . Opis pochádza od výrobcu obalov a zhoduje sa so správami z minulého mesiaca , ktoré popreli predošlé dohady o menšej verzii iPhonu 6.

fotogaléria
Nový 4-palcový iPhone má mať tlačidlo na zapnutie Zdroj: 9to5Mac

Skener odtlačku nechýba

Nový kompaktnejší telefón navyše údajne príde s rovnakými rozmermi, ako má iPhone 5s, vďaka čomu naň zapasujú obaly z predošlých modelov. Problémom môže byť len premiestnené tlačidlo na zapnutie a vypnutie displeja.

Hrany zariadenia by mali byť v porovnaní s iPhonom 5s viac zaoblené. Nie však až tak, ako na 4,7 a 5,5-palcových alternatívach.

fotogaléria
Otvory pre reproduktor, mikrofón a konektory Zdroj: 9to5Mac

Ostatné časti na zverejnených vizualizáciách poukazujú na veľkú podobnosť s predošlým iPhonom. Prakticky rovnako vyzerá napríklad spodná strana s otvormi pre reproduktor a mikrofón. Novinár 9to5Mac popritom potvrdil, že nový iPhone bude podporovať technológiu Touch ID pre snímanie odtlačku prsta.

Čítajte aj iPhone s malým displejom príde už o necelý mesiac. Pozrite sa na vizuály

Výkon iPhonu 6s

Zdroj ďalej potvrdzuje staršie informácie o výkone iPhonu 5se. Zariadenie by malo disponovať rovnakými čipmi A9 a M9, ktoré sa dnes nachádzajú v iPhone 6s.

fotogaléria
Z vizualizácie to nie je zrejmé, ale aj iPhone Zdroj: 9to5Mac

Zariadenie sa vraj takisto bude môcť pochváliť výkonnejším fotoaparátom s podporou živých fotografií. Na druhej strane má chýbať displej s funkciou 3D Touch, ktorá sníma tlak.

Okrem zlatej, striebornej a šedej farby pribudne do ponuky ružový odtieň. Redaktor dodáva, že k dispozícii bude 16-GB a 64-GB verzia a nový model sa bude predávať za rovnakú cenu ako súčasný iPhone 5s.

Čítajte aj iPhone s malým displejom príde už o necelý mesiac. Pozrite sa na vizuály

Francúzske nákresy

Server upozorňuje i na nákresy, ktoré zverejnila francúzska stránka iGeneration a prevažne korešpondujú s jeho informáciami. Potvrdzujú rovnaké rozmery ako v prípade iPhonu 5s a zaoblené hrany. Líšia sa však umiestnením tlačidla na zapnutie a vypnutie displeja, ktoré sa naďalej nachádza na hornej strane.

fotogaléria
Nákres iPhonu, ktorý zverejnila francúzska Zdroj: iGeneration

Obrázky odhaľujú i malý výstup pre fotoaparát. Ten na predošlých 4-palcových iPhonoch nie je, takže je zrejmé, že vylepšený fotoaparát sa už do existujúceho tela nezmestil a musí mierne vystupovať von.

iPhone 5se by mal byť predstavený 15. marca spolu s novým 9,7-palcovým iPadom. Apple má v pláne spustiť predaj už o tri dni neskôr – 18 marca.

Čítajte aj iPhone s malým displejom príde už o necelý mesiac. Pozrite sa na vizuály