26.2.2016 09:20 | Bleskovky MobilMania.sk

Apple vraj namiesto nového tabletu iPad Air chystá prekvapenie

Zdroj: redakcia

Firma Apple by mala budúci mesiac predstaviť niekoľko dôležitých noviniek.

V polovici budúceho mesiaca by mala firma Apple predstaviť napríklad aj nový malý iPhone so 4-palcovým displejom (iPhone 5se) a novinky sa nemajú vyhnúť ani línii tabletov iPad. Podľa najnovších správ však napokon príde k menšiemu prekvapeniu. Spoločnosť totiž nepredstaví novú generáciu iPadu Air, ktorá má byť známa ako iPad Air 3.

Čítajte aj Apple vraj namiesto nového tabletu iPad Air chystá prekvapenie

Ako uvádzajú stránky GSMArena.com či Phonearena.com , Apple však bude mať (plnohodnotnú) náhradu za spomínaný tablet. Predstaviť má totiž 9,7-palcovú verziu iPadu Pro. Pôvodne 12,9-palcový iPad Pro bol predstavený vlani a už sa nejaký čas oficiálne predáva na trhu.

Nie je vylúčené, že Apple týmto krokom fakticky ukončí ponuku iPadu Air a bude sa sústreďovať už len na modely iPad Pro (dve veľkosti) a iPad mini.

Z pohľadu výbavy však v princípe nemusia používatelia nič stratiť. Napokon už predtým sa uvádzalo, že nový iPad Air 3 by v podstate mal byť zmenšenou verziou iPadu Pro. Chýbať nemá napríklad štvorica reproduktorov, vylepšený displej s podporou Apple Pencil či Smart Connector na pripájanie odnímateľnej klávesnice.

Malý (kompaktný) iPad Pro by mal priniesť rovnaké kapacity pamäte aj farby ako veľký iPad Pro, no cenou bude analogický k ponuke súčasného iPadu Air 2.

Apple má svoje novinky predstaviť 15. marca.

Čítajte aj Apple vraj namiesto nového tabletu iPad Air chystá prekvapenie