1.3.2016 18:54 | Bleskovky MobilMania.sk

Unikol údajný obrázok novej vlajkovej lode HTC. Výrobca láka na fotoaparát telefónu

Zdroj: XDA Developers

HTC sľubuje lepšiu svetelnosť objektívu a laserové automatické zaostrovanie. Pripojilo aj ilustračnú fotografiu.

fotogaléria
Snímka konceptu pripravovanej vlajkovej lode HTC Zdroj: XDA Developers

O pripravovanej high-endovej novinke od HTC sme už informovali v minulosti. Teraz však unikol obrázok top modelu HTC M10, ktorého názov potvrdil výrobca aj prostredníctvom ankety na svojej stránke. Téme sa venuje Phone Arena.

Snímka údajne zachytáva koncept modelu HTC One M10. Prednosťou zariadenia by mal byť jeho  fotoaparát. Snímač s rozlíšením 12 megapixelov by mal používateľom podľa finančného riaditeľa HTC Chialin Changa ponúknuť „neprekonateľný zážitok z fotenia“. Uviedol to v rozhovore pre CNET.

Fotoaparát pripravovanej novinky by mal byť špecifický väčšou svetelnosťou objektívu. Zároveň by mal disponovať laserovým autofokusom. Podľa dohadov bude použitý rovnaký snímač, ktorý nájdeme napríklad v iPhone 6s alebo v Samsung Galaxy S7.

Server Techtastic zverejnil tiež dáta, ktoré potvrdzujú svetelnosť objektívu f/1.9. Predchodca HTC One M9 disponoval šošovkou so svetelnosťou f/2.2. Čo však môže vyvolávať obavy, je rozlíšenie fotoaparátu One M10 pri snímaní v pomere strán 16:9. To sa podľa holandského servera údajne zastavilo na hodnote 2 250 × 4 000 pixelov, teda 9 megapixelov.

Ilustračná snímka fotoaparátu HTC One M10 - Technické údaje fotoaparátu pripravovaného telefónu (zdroj: Techtastic)

Konkurencia však nespí. LG G5 ponúka duálny širokouhlý fotoaparát. Zahanbiť sa nenechá ani nová Xperia z radu X od Sony, ktorá ponúka prediktívny hybridný autofokus. Za zmienku stojí aj Galaxy S7 od Samsungu s technológiou Dual Pixel Autofocus.

Dátum predstavenia novej vlajkovej lode HTC nebol potvrdený. Podľa neoficiálnych informácii by mohlo byť zariadenie predstavené 11. apríla v Londýne.

Čítajte aj Unikol údajný obrázok novej vlajkovej lode HTC. Výrobca láka na fotoaparát...