5.3.2016 19:00 | Bleskovky MobilMania.sk

Mokrý Samsung Galaxy S7 nenabijete. Výrobca do portu integroval senzor vlhkosti

Zdroj: MobilMania.cz

Výrobca sa neuspokojil v upozornením v manuáli telefónu a nenechal nič na náhodu.

Smartfón Samsung Galaxy S7 , ktorý sa u nás objaví už budúci týždeň , disponuje certifikáciou IP68a. To znamená takmer najvyššiu možnú ochranu pred vniknutím cudzích telies a kvapalín. Pred vonkajšími vplyvmi však nie je priamo chránený Micro USB port. Ako ale informoval web SamMobile, v Samsungu údajne mysleli aj na túto slabinu.

Manuál telefónu používateľom odporúča nenabíjať  ho krátko po ponorení do vody. Okrem tohto varovania je však zariadenie zrejme chránené aj senzorom vlhkosti, ktorý sa nachádza práve v Micro USB  porte.

Čítajte aj Mokrý Samsung Galaxy S7 nenabijete. Výrobca do portu integroval senzor vlhkosti

Na jeho prítomnosť upozornil používateľ xxaarraa na fóre XDA. Podľa jeho slov sa smartfón Samsung Galaxy S7 Edge odmietol nabíjať aj 4 hodiny po krátkom ponorení. Na displeji svietil oznam: „V nabíjacom porte bola zaznamenaná vlhkosť.“

Možná vysoká citlivosť senzora má svoje opodstatnenie. Pri pokuse o nabíjanie by mohla prítomnosť vody viesť ku skratu a následnému zničeniu súčiastky alebo celého zariadenia.

Keďže informácie nevieme overiť, odporúčame čitateľom netestovať prítomnosť senzora a zaobchádzať so zariadením podľa inštrukcií v používateľskej príručke.