6.3.2016 01:00 | Bleskovky MobilMania.sk

WhatsApp pridáva možnosť zdieľania dokumentov. Zatiaľ pre PDF

Zdroj: Wired

Komunikátor využíva úložiská tretích strán ako Google Drive, Dropbox či iCloud Drive. Podporované sú zariadenia s iOS a Androidom.

Jedna z najpopulárnejších internetových komunikačných platforiem WhatsApp pridala do svojej aplikácie novú funkciu. Používateľom umožní odosielať okrem klasických médií taktiež dokumenty. Na novinku upozornil TechCrunch.

Doposiaľ bolo možné cez komunikátor posielať fotky a videá, informácie o polohe, či kontakt z adresára telefónu.

Pridaná funkcia odosielania dokumentov čerpá dáta z internetových úložísk ako iCloud Drive, Google Drive alebo Dropbox. Formát dokumentov, ktoré možno cez aplikáciu odosielať, je nateraz obmedzený na PDF.

Na prijímanie dokumentov je potrebné službu aktualizovať na najnovšiu verziu (zdroj: Matej Rumanovský)

Funkcia funguje na jednoduchom princípe – stačí kliknúť na šípku pri písacom poli, vybrať možnosť „Zdieľať dokument” a následne zvoliť požadovanú službu, z ktorej budú vyberané súbory. Podmienkou pre zaslanie PDF dokumentu je, aby najnovšou verziou aplikácie disponoval aj príjemca. Ak ju nemá, WhatsApp zobrazí okno s upozornením.

Šifrovanie platí aj naďalej

Novinka môže pomôcť najmä pri odosielaní leteniek, textov, vstupeniek alebo iných lístkov. Ako je totiž známe, všetky konverzácie uskutočnené cez WhatsApp sú šifrované a prístup k nim má len odosielateľ a príjemca. Nehrozí únik citlivých dát, a to dokonca ani v prípade, že by o dáta žiadala polícia.

Dokumenty cez WhatsApp môžu odteraz odosielať všetci používatelia inteligentných zariadení s operačnými systémami iOS a Android. Podporu ďalších formátov ako DOC či TXT spoločnosť plánuje do aplikácie implementovať neskôr.

Čítajte aj WhatsApp pridáva možnosť zdieľania dokumentov. Zatiaľ pre PDF