8.3.2016 14:13 | Bleskovky MobilMania.sk

Continuum má konkurenciu. Na vreckový PC sa premení už aj Android

Zdroj: Maru OS

Podpora sa však zatiaľ týka len jedného modelu z radu Nexus. Čoskoro sa to zmení.

Jednou z najzaujímavejších súčastí mobilného Windows 10 je funkcia Continuum . S jej pomocou je možné premeniť smartfón na takmer plnohodnotný počítač. Podobná funkcionalita sa však už našla aj pre operačný systém Android. Ponúka ju spoločnosť Maru.

fotogaléria
Myš a klávesnicu pripojíte pomocou pripojenia Zdroj: Maru OS

Maru Mobile nie je klasickou aplikáciou, ide o upravenú verziu systému (ROM). Aby ju bolo možné používať, je potrebné nainštalovať ROM do smartfónu, čím sú ale vo väčšine prípadov  porušené záručné podmienky.

Maru OS je na druhej strane k dispozícií bez akýchkoľvek nadbytočných aplikácií. Pri výbere programov tak dáva voľnú ruku používateľom.

fotogaléria
Základ Maru Mobile je postavený na Androide 5.1 Zdroj: Maru OS

Debian na cesty. Zatiaľ len pre Nexus 5

Po pripojení smartfónu k externému monitoru cez HDMI môžu záujemcovia využívať prostredie linuxovej distribúcie Debian 8. Telefón pritom pracuje oddelene, pri práci na „počítači“ tak môžete napríklad telefonovať.

O kompatibilite aplikácií a ich chode na externom monitore zatiaľ veľa informácií nie je. Navyše, z radov smartfónov autori v súčasnosti garantujú podporu iba pre starší Google Nexus 5 . Neskôr by však mali do zoznamu pribudnúť aj ďalšie zariadenia.

Čítajte aj Continuum má konkurenciu. Na vreckový PC sa premení už aj Android