8.3.2016 19:07 | Bleskovky MobilMania.sk

Prekvapivé zistenie: muži majú v mobiloch väčší poriadok ako ženy

Zdroj: Shutterstock.com

Najviac pamäte majú zabranej mladí používatelia, používatelia Sony zmažú viac nepotrebných dát ako priaznivci Samsung.

Napriek tomu, že nežnejšie pohlavie sa vo všeobecnosti pokladá za viac poriadkumilovnejšie, daný predpoklad zrejme neplatí v prípade správy dát na mobilných zariadeniach. Vyplýva to z analýzy spoločnosti Avast, ktorá prebehla na základe výsledkov čistiacej aplikácie Avast Cleanup .

Softvér sa na trh dostal počas minuloročného veľtrhu Mobile World Congress v Barcelone. Odvtedy na smartfónom a tabletoch poslúžil na odstránenie vyše 9 000 PB fotiek, videí a iných nepotrebných súborov.

Čítajte aj Prekvapivé zistenie: muži majú v mobiloch väčší poriadok ako ženy

Zbytočné aplikácie, muži viac inštalujú

Ilustračná snímka (zdroj: Shutterstock.com) Zdroj: Shutterstock.com

„Tri štvrtiny nechcených dát tvorili nepoužívané aplikácie. Na druhom mieste sú multimediálne súbory, ako napríklad staré fotky alebo videá,“ uvádza Avast. Muži pritom priemerne ušetria 169 MB, zatiaľ čo ženy menej ako polovicu – 73 MB.

Neprekvapí preto fakt, že ženy majú zaplnené väčšie množstvo úložného priestoru. Konkrétne ide o 13-percentný rozdiel v porovnaní s mužmi. Tí využívajú približne polovicu kapacity. Ženy pritom pamäť viac spotrebujú na fotky a videá, kým muži inštalujú skôr softvér.

„Je možné, že muži majú k dátam na svojich zariadeniach menší citový vzťah a ľahšie sa ich preto dokážu zbaviť. Ďalším z dôvodov môže byť napríklad ten fakt, že muži využívajú zariadenie častejšie ako ženy, a tým hromadia viac nepotrebných dát a zbytočných súborov, ktoré musia neskôr odstrániť,“ hľadá príčiny Avast.