11.3.2016 14:26 | Bleskovky MobilMania.sk

Facebook kúpil aplikáciu na vtipné zmeny tváre vo videu. V reálnom čase

Zdroj: Digitalspy.com

Akvizíciu už potvrdili obe strany. Cena však zverejnená nebola.

Facebook včera potvrdil akvizíciu aplikácie Masquerade. Používateľom umožňuje aplikovať rôzne zábavné filtre ako sú známe osobnosti, zvieratá či animované postavičky do tvárí snímaných telefónom. Ako informoval Techchcrunch ani jedna zo strán neuviedla kúpnu cenu.

Služba Masquerade ponúka rôzne zábavné filtre Zdroj: Digitalspy.com

Služba Masquarade, skrátene označovaná ako MSQRD, sa pritom len nedávno spájala v súvislosti so záujmom spoločnosti Apple. Pred dvoma týždňami ruský investor Eugene Gordeev zverejnil na sociálnej sieti informáciu, že služba bola odkúpená Applom za 117 miliónov dolárov (107,7 milióna eur). Rus neskôr sám potvrdil, že išlo o hoax.

Akvizíciu potvrdil aj startup Masquerade na svojom oficiálnom blogu. Obchod z pohľadu Facebooku dáva zmysel po tom, ako konkurenčný Snapchat získal obdobnú službu Looksery. Tá umožňuje vytvárať animované selfie fotografie. V minulosti sa pritom o kúpu Snapchatu pokúšal práve Facebook.

Americká spoločnosť potvrdila, že služba Masquerade, založená v Bielorusku, zostáva samostatným produktom. Zároveň si ponecháva kľúčových členov tímu, ktorí budú pôsobiť v Londýne.

Pripomeňme, že Facebook okrem služby Masquerade vlastní WhatsApp alebo Instagram.

Čítajte aj Facebook kúpil aplikáciu na vtipné zmeny tváre vo videu. V reálnom čase

(1 EUR = 1,0857 USD)