13.3.2016 14:15 | Bleskovky MobilMania.sk
Video

Google: Aktualizácie testovacieho Androidu N budú dostupné aj po manuálnej inštalácii

Zdroj: Shutterstock.com

Pôvodné vyjadrenie spoločnosti vraj bolo interpretované nesprávne.

Google pred pár dňami odštartoval program Android Beta a uviedol náhľadovú verziu a budúceho operačného systému s kódovým názvom „N“.

V predchádzajúcom článku sme avizovali, že distribúcia OTA aktualizácií nebude dostupná pre používateľov, ktorí testovací náhľad nainštalovali manuálne (flash) za pomoci image súboru systému. Po priamej otázke portálu Android Police však firma potvrdila , že aktualizácie dostanú všetci záujemcovia.

video:

Dôvodom „poplašných správ“ mali byť dva rôzne spôsoby inštalácie Androidu N. Okrem spomínaného ručného nahradenia pôvodného OS zariadenia sa dá nový systém vyskúšať aj jednoduchšou cestou, cez bežnú aktualizáciu po registrácii do beta programu.

Flash systému – nahradenie pôvodného OS zariadenia jeho kompletným vymazaním a nahraním novšej alebo prispôsobenej distribúcie. Tento spôsob sa často využíva pri inštalácii alternatívnych verzií systému Android (takzvaných Custom ROMs).

Čítajte aj Google: Aktualizácie testovacieho Androidu N budú dostupné aj po manuálnej...

Android Beta podmienkou

Google po upozornení pôvodné vyhlásenie upravil. Definitívne teda platí, že po „flashnutí“ nového Androidu N sa používateľ dostane aj k OTA aktualizáciám. Stačí, ak sa dodatočne zapojí do Android Beta.

V prípade, že sa používateľ najprv prihlási do beta programu, testovacie zostavenie mu bude na stiahnutie ponúknutá v priebehu 24 hodín.

Pripomeňme, že Android N môžu testovať len majitelia vybraných zariadení z produkcie Googlu: Nexus 6, Nexus 9, Nexus 5X , Nexus 6P, Nexus Player, respektíve tablet Pixel C. Ďalšie informácie o novej generácii systému spoločnosť zverejní na májovej konferencii Google I/O .

Čítajte aj Google: Aktualizácie testovacieho Androidu N budú dostupné aj po manuálnej...